Журналист: За първи път е обвинен офицер от НСО, имал е комуникация с хора на много високо ниво

Офицер от НСО е ръководил група за поръчкови убийства. Според прокуратурата групата е извършила ликвидирането на бизнесдамата Станка Марангозова срещу сумата от 50 000 лева. Трима души са обвинени за тежкото криминално престъпление. Поръчителят се издирва от Интерпол.

Според криминалния журналист от „24 часа“ Кирил Борисов случващото се е безпрецедентно, а фактите - фрапиращи. „Има арестувани полицаи, служители на ДАНС, но за първи път има обвинен служител на НСО. Това, което е фрапиращото не е, че той е на висока позиция в службата, а че има специални умения и знания от дългогодишния си опит като държавен гард и преди това служител на полицията“, коментира завеждащият криминалния отдел на ежедневника в предаването „Здравей, България“.

По думите му става дума за класическо поръчково убийство. „Такива са малко през последните години. Малко са тези престъпления, които са разкрити напълно. От самото начало имах подозрения кой може да е поръчителя на убийството на Станка Марангозова, защото въпросният такъв, който се издирва и жертвата са имали дългогодишни конфликти за пари, както и дела“, заяви още Борисов.

Журналистът допълни, че Марангозова е подавала сигнали срещу офицера от НСО, трябвало е да бъде и свидетел по делото срещу него. „Притеснителен е фактът, че той е имал комуникация с хора на много високо ниво и е искал информация за определени граждани. Защото такива неформални отношения с висши представители на държавната и съдебната власт могат да доведат до съвсем различен ъгъл на разследването“, каза Кирил Борисов.