Гаф с машините: Държат като затворници избирателни комисии заради разминаване със списъците

Номерата от вота не съвпадат със списъците

Очевидно някой прокле машинното гласуване. След огромната радост, че ще гласуваме по алтернативен начин, хората от избирателните комисии ги чака безсънна нощ. От 31-ви избирателен район Възраждане се оплакаха, че номерата от бюлетините не съвпадат с тези, които са им предоставили от общината на хартия.

Т.е., дори да си гласувал, няма как да бъде вписан гласът ти, тъй като се разминава със списъка. Това обаче се оказа, че не е проблем само в 30-о училище на бул. "Ал. Стамболийски", а е масово "явление". От ЦИК са изпратили специалисти да разрешат проблема, но от избирателните комисии прогнозират, че ще стоят до сутринта, докато предадат протоколите си. "Няма храна, няма вода, оставили са ни да чакаме. всички са изнервени", коментира пред Faktor.bg член на избирателна комисия. 

Припомняме, че това не е първият подобен гаф, при който се налага членовете на секциите да бъдат "задържани". През 2015 г. членове на избирателни секции бяха затворени повече от 37 часа в "Арена Армеец" в София, докато бюлетините бъдат преброени.