Охлюви по бургундски и жабешки бутчета на фестивал на уличната храна

Кулинарна хармония от различни видове кухни събра за пета поредна година гурманите на Женския пазар в столицата, предаде БГНЕС.

Превърналият се в традиционен фестивал на уличната храна се провежда този уикенд – на 5 и 6 юни, започна при голям интерес, а пред реновираното пространство на пазара дори се изви опашка от желаещи да посетят кулинарното събитие.

Пространството на фестивала е разделено на тематични зони - кафе, лимонади и сиропи, бири, вина и коктейли и високоалкохолни напитки, ресторанти, десерти, джелато, печива, както и гурме творения за домашните любимци.

Организаторите са всели всички противоепидемични мерки, а движението на посетителите между отделните щандове е организирано еднопосочно. Плащането пък е изцяло безкешове, без пари в брой. Клиентите могат да избират дали да платят банкова карта или през избран мобилен портфейл на телефона.

Подбраните са специалитети от цял свят, които могат да задоволят и най-капризния вкус. Има богат избор както за любителите на месото, така и за веганите.

Използват се съставки от различни кътчета на света – Мексико, САЩ, Италия, Франция и много други страни. Азиатската кухня също има свои представители.

През годините са се наложили няколко любими ястия на посетителите - охлюви по бургундски, жабешки бутчета, гьоза, споделят организаторите. Всички те и сега са там, но има и много дебютанти.

Широк избор от крафт бири, коктейли, уиски и екзотични аперитиви пък поддържат настроението на всички.

За по-любопитните има организирани и кратки майсторски класове, на които да вникнат в тънкостите на вкусната храна.