Ослепен народ, поругана държава, осквернени светини!

Нищо чудно в кратки срокове „Белене“ да бъде достроен и да започне да функционира – не АЕЦ, а лагера

Капитан първи ранг Васил Данов, член на Атлантическия съвет на България

Живеем в минало несвършващо, в безкраен сериал на ужасите, чийто сценарий е сътворен от „творческия“ дует Сталин-Берия, с режисьор пияния Георги Димитров, по стихове на бездарния Христо Радевски и музика от съветски филми за колективизацията в Поволжието.

През нощта на 3 срещу 4 октомври за пореден път вандали оскверниха Мемориала на жертвите на комунизма в парка пред НДК в столицата. Авторите на чудовищния акт са оставили визитната си картичка: 

червени чукове и сърпове

 Друго не знаят. Вече 102 години. От началото на до болка познатата „болшевизация“ на БРСДП през 1919-а.

Предстоятелят на Храма "Всички български мъченици - жертви на комунистическия терор" Негово Високопреосвещенство епископ Гервасий отправи възвание към християните, към всички български граждани и към столичните власти да вземат бързи и адекватни мерки за абсолютна нетърпимост към проявите на комунистически реваншизъм, антисемитизъм, ксенофобия и всички форми на омраза и насилие.

Мемориалът бе изграден през 1999 г. от Фонд „Паметник на жертвите на комунизма“ със средства от дарения. Посветен е на жертвите на комунизма в България, включително и от Българската комунистическа партия от 1919 до 1989 г. 
Поредният акт на национален позор и на все по-явен болшевишки реваншизъм представлява явна заплаха срещу европейски ориентираните българи и очевидна предизборна „агитация“ на враговете на евроатлантическа България.

Оскверниха мемориала, когато комунистически мутанти се канят 

с народни пари да ремонтират паметника на Червената армия-окупаторка

Оскверниха мемориала, когато руската/съветска посланичка се жалва, че САЩ били поставили задача България да се откъсне от орбитата на Русия.

Оскверниха мемориала, когато съветските самолети на натовска България все така биват изпращани за ремонт в Русия и все така се връщат недоремонтирани, немодернизирани, нъсъвместими и небоеспособни спрямо стандартите на НАТО. 

Оскверниха мемориала, когато след четиримесечно дирене все още не е излязла наяве истината за гибелта на прекрасен български военен пилот и офицер, загинал при изпълнение на служебния си дълг със съветски самолет, насочван и следен от съветски радари и станции, ръководен и пренебрегван години наред от генерали със съветски манталитет и с грохота на „Аврора“ в главите си.

Оскверниха мемориала, защото у нас още се говори за АЕЦ „Белене“, защото за три милиарда ударно бе построен някакъв газопровод, който обслужва геополитическата стратегия на „Газпром“, но не носи и йота диверсификация за сриващата се българска енергетика.

Оскверниха мемориала, когато поредният руски агент на влияние се кандидатира за втори президентски мандат, след като пет политически и астрономически години бранеше интересите на Путиновата хунта не по-зле от руските велможи.

Благодарим на Бога, че сме още живи!
Че не сме се пренесли скоропостижно при десетте хиляди герои и мъченици, изписани върху черните стени на мемориала пред НДК.
Ако в това русло и с тези темпове се развиват „политическите“ процеси у нас, нищо чудно в кратки срокове „Белене“ да бъде достроен и да започне да функционира. 

Не АЕЦ „Белене“, а лагерът „Белене“

И по нощите да ни събират за „справка“ и за спявка едни голеееми черни автомобили, познати от времената на ГУЛаг.