Тереза Мей към Русия: Ние знаем какво правите, и няма да успеете

В реч в Лондон Мей обвини Москва във военна агресия и намеса в избори

Тереза Мей

Тереза Мей

В британския парламент започва обсъждането на депозираните изменения в проектозакона за излизане на страната от ЕС. Междувременно британският министър-председател Тереза Мей обяви, че Великобритания ще спази ангажимента си да защитава Европа след Брекзит. Мей отправи остри критики и към Русия.

Защита на Европа и след Брекзит обеща министър-председателят на Великобритания Тереза Мей, както и помощ на страни, които са жертва на агресия.

В реч в Лондон Мей обвини Русия във военна агресия и намеса в избори. По-конкретно, по думите на министър-председателя, Русия разпалва насилие в Източна Украйна, нарушава въздушното пространство на държави в Европа и провежда кампания за кибератаки.

"Това включва намеса в избори и хакерски атаки срещу датското министерство на отбраната и германския парламент. Русия се стреми към оръжейна информация. Руски държавни медии разпространяват фалшиви истории и изображения, обработени с фотошоп с цел да дискредитират западните институции. Моето послание към Русия е - ние знаем какво правите. И няма да успеете", заяви британският премиер.

Тереза Мей заяви още, че британското правителство работи за реформиране на НАТО, така че алиансът да е в по-добра позиция да противодейства на руската враждебност, и засилва военната и икономическата подкрепа за Украйна.