От ГЕРБ: Колеги от БСП, нима смятате, че сте безсмъртни, защо клатите лодката ?

 Депутатите сме пример и имаме нужда от обединение и съединение, че и ние ще затворим, както хората. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Евгени Будинов по време на дебата за работата на парламента, предаде Агенция "Фокус".

"От известно време и аз обитавам тук в българския парламент. Гледайки ви вас отляво, не вярвам нито на очите, нито на ушите. Първо искам да поздравя г-жа Корнелия Нинова, поне тя е с маска. Защо не носите маски, уважаеми колеги от БСП? Нима вие смятате, че сте безсмъртни. Защо след като искате да работите толкова много сте може би наполовината тук в залата. Дали казвате истината или отново сме свидетели на популизъм. Защо искате българският парламент да работи, за да продължавате да вкарвате неверни внушения и твърдения, които после ще бъдат тиражирани в съмнителни сайтове като фалшиви новини. В понеделник аз се наслушах на страшни неистини тук. Маските се търгували за десетки левове, магазините били затворени. Защо искате да създавате напрежение в народа и да клатите лодката, на която и вие също се намирате. Положението не е ли прекалено страшно. Не трябва ли да мислим за здравето на хората, вместо да използваме това за евтини политически дивиденти", каза Будинов.

Той отправи призив за смирение и отчете, че правителството и кризисния щаб сега работят много добре. "Хората в света казват: "Защо нашето правителство не действа така, както правителството в България". Ние не искаме да ни поздравите, но поне си замълчете. Положението е много сериозно. Моля ви осъзнайте се", призова още Будинов.

Депутатът от ГЕРБ обясни, че общува с всякакви хора, които го питат защо в парламента не носят маска и защо работят. "В момента ние сме пример, имаме нужда от съединение, обединение и да дадем пример на хората с това, че и ние ще затворим, както тях. От това имат нужда хората. От такъв вид пример", подчерта още народният представител от ГЕРБ.

Той призова Валери Жаблянов да не вика от място. "Недейте да подвиквате от места, дръжте се културно. Културно, колеги", призова още той. Будинов сгреши името на Жаблянов и го нарече Жаборанов.

В лично обяснение депутатът от БСП Валери Жаблянов изтъкна, че не е засегнат от театралното представление преди малко. Според него играта на един актьор може само да бъде аплодирана.