ГЕРБ и СДС бойкотираха комисията за полицейско насилие в парламента

Депутатите от ГЕРБ-СДС си дадоха самоотвод в парламентарната комисията, която трябва да обсъжда имало ли е полицейско насилие на протестите и незаконно подслушване. Повод стана протестът на останалите партии именно бившият вътрешен министър и настоящ депутат да участва в нея. От партиите на протеста обясниха, че имало конфликт на интереси. Тома Биков ги попита по кой закон като народен представител Младен Маринов е влиза в този параграф на нарушения.

Първоначално за членове на комисията бяха предложени двама депутати от ГЕРБ в лицето на Младен Маринов и Тома Биков. По предложение на БСП кандидатурата на Младен Маринов беше гласувана отделно от всички останали и беше отхвърлена от пленарната зала.

След размяна на реплики и приключване на точката, Биков обяви от трибуната, че партията му си дава самоотвод и пожела приятна работа на комисията, в която няма да участват депутати от ГЕРБ-СДС. Депутатите от коалицията напуснаха залата при разискването на следващата точка за комисия по ревизията на предишното управление, предложена от Мая Манолова.