От колко часа сън се нуждаем според зодията

Може да ви звучи абсурдно, но астрологията влияе върху всеки аспект от нашия живот, дори и съня. Има хора, които обичат да се излежават по цял ден, други спят колкото считат за необходимо, а трети почти не затварят очи, пише rozali.com.

Овен

Овенът е динамичен и енергичен знак, което го прави практически неустойчив. На представителите на огнения знак е достатъчна само 30-минутна почивка, за да възвърне силите си и да свърши работата си. Разбира се, веднъж озовали се в леглото си, те ще спят като бебе, но в повечето случаи 6 часа сън през нощта им е напълно достатъчен.

Телец

Телецът е мързелив знак, ето защо идеалният му ден включва всички удоволствия от живота - ядене, правене на секс, излежаване до късно и следобедна дрямка на дивана. Представителите на тази зодия се чувстват истински щастливи, когато прекарват часове наред в "хоризонтална позиция", слушайки релаксираща музика за фон.

Близнаци

Близнаците мразят да спят – това е пропиляно време, което всъщност може да оползотворят с нещо много по-интересно. Ето защо те не спят дълго и винаги се събуждат рано сутрин. През уикенда предпочитат да са навън с приятели, отколкото да се излежават в леглото.

Рак

Ракът не е мързелив, той винаги живее дните си пълноценно, правейки всякакви неща, но когато дойде време за сън, той не иска да го безпокоят. Става раздразнителен, когато някой възпрепятства почивката му. Ето защо е най-добре да го оставите да събере сили, за да може да даде най-доброто от себе си на следващия ден.

Лъв

Лъвът е много активен знак, който обича да излиза с приятели, да ходи на срещи и коктейли, но за да изглежда неотразимо му е необходима дълга и пълноценна почивка. Въпреки, че е лъвовете са невероятно екстровертни личности, те могат да прекарат цели дни у дома да си почиват и да се глезят с козметични процедури и масажи.

Дева

Като рационален и много сериозен знак, Девата се доверя на експертите и не си позволява да спи повече от 8 часа в денонощието. Сънят му обаче трябва да се случва по едно и също време всеки ден. По този начин, представителите на зодия Дева се чувстват най-сигурни и спокойни.

Везни

Везните са екстровертен знак и обичат да са център на вниманието. По тази причина те никога не пропускат възможността да покажат в безупречен вид, дори ако това означава спят само няколко часа. През уикенда обаче имайте предвид, че Везните са трудни за откриване, тъй като предпочитат да останат в леглото и да презаредят батериите.

Скорпион

Скорпионът е страстен и завладяващ знак, но обича да държи личния си живот в страни от прожекторите. Тъй като си пада нощна птица, често се оказва, че предпочита да спи през деня.

Стрелец

Стрелецът е приключенски, експанзивен знак, който винаги е готов за парти. Неминуемо тези хора спят много малко и никога не пропускат купон, колкото и да са уморени. Всеки друг бледнее пред техния ентусиазъм и енергичност.

Козирог

Козирогът е "роден уморен" и след цял ден в офиса, единственото нещо, което иска, е да релаксира. Спането е едно от нещата, които най-много обича да прави. Козирогът може да остане часове в леглото, независимо от времето, с което разполага. Хората, които го познават знаят, че тази мързелива страна на характера му никога няма да се промени.

Водолей

Водолеят е независим знак, който иска непрекъснато да опитва нови неща и да се впуска в приключения. Той спи много малко, тъй като предпочита да се наслаждава на дните си на 100%, а не да губи времето си в леглото. Едно от нещата, които вълнуват Водолея, по време на сън е способността му да сънува ярки сънища. Много често, те записват онова, което са сънували, за да не забравят своите гениални идеи.

Риби

Рибите са невероятно емоционални и това се отразява и на начина по който спят. Така, когато са щастливи могат да спят много кратко - най-много 4 часа и повече от 10 часа, когато са тъжни. Когато са в добро настроение се чувстват енергични и сякаш могат да завладеят света. Ето защо в такива моменти не пропускат възможността да се срещнат с приятели и да се забавляват цяла нощ.