От София до Черни връх: Хиляди ще се включат в планинското бягане "Витоша Рън"

Един от най-добрите ни планински бегачи ще се опита да подобри рекорда за скоростно изкачване на Черни връх

Няколко събития на Витоша ще привлекат вниманието ни в неделя. На Черни връх започва Национален туристически събор. Спортен празник ще събере стотици приятели на планината. В 09.00 часа ще бъде даден старт на традиционното планинско бягане „Витоша Рън – от НДК до Черни връх", съобщава Нова ТВ.

Преди това ще потеглят два пешеходни похода до Черни връх - от Златните мостове  и от Железница. Тържествата за  124-тата годишнина на туристическото движение в България започнаха още в петък пред Народния театър, откъдето през 1895-а Алеко Константинов  повел 300 души към Черни връх. В неделя започват и поредица от събития, свързани с 85-тата годишнина на парк „Витоша”. 

Един от най-добрите ни планински бегачи ще се опита да подобри рекорда за скоростно изкачване на Черни връх. Той ще трябва да премине разстоянието за по малко от 1 час, 36 минути и 45 секунди.

„Надявам се всичко да мине успешно. Участвам в състезанието за 7-ми път. За мен планината е най-приятното място. Емоцията е голяма. В последните години все повече младежи участват в подобни бягания, което е страхотно”, сподели в ефира на „Събуди се” бегачът Шабан Мустафа.