Откриха опожарена кола край София след банковия обир

Автомобилът е открит край село Мрамор

Опожарен автомобил е бил открит край софийското село Мрамор, малко след като неизвестни извършители откраднаха 185 000 лева от сейф на банков клон на бул. "Европа". Мястото, където е намерена колата, е на около 10 километра от хипермаркета, в който се помещава банковият клон. Сигналът за кражбата е подаден към 16.18 ч. на тел. 112 от служителката на банковия офис, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 Пристигналите на място полицейски екипи изяснили, че минути преди това, за кратко време, жената е напуснала офиса. По нейни данни е затворила, но не е заключила сейфа. Установила е липсата на парите, когато се е върнала.

Извършен е оглед на място, веднага са предприети оперативно-издирвателни действия, които продължават. От управата на магазина обявиха, че съдействат изцяло на разследващите, като са предоставили записите от видеокамерите. Към момента обаче не е ясно дали извършителите, които се издирват, са избягали от местопрестъплението именно с колата, която по-късно бе открита изгоряла край село Мрамор.