Отложиха делото срещу бившия зам.-министър Манолев заради заболяване на обвиняемия

Александър Манолев е обвинен за получаване на кредит чрез представяне на неверни сведения

Александър Манолев

Александър Манолев

Окръжен съд – Благоевград отложи делото срещу бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев и дъщерята на детегледачката му Ана Димитрова, обвиняеми за получаване на кредит чрез представяне на неверни сведения, съобщи 24chasa.
Заседанието по делото бе отложено, поради заболяване на Манолев, съобщиха от съда. Следващото заседание по делото е насрочено за 15 март, когато за разпит са призовани 11 свидетели. Очаква се в следващото заседание Съдът да изслуша и вещото лице по делото.

Делото стартира в края на 2019 г., като след проведеното разпоредително заседание, допуснати до разпит са общо 25 свидетели, които са разпределени в четири съдебни заседания. До момента са разпитани 14 от тях.

Манолев и Димитрова са обвинени за представяне на неверни сведения, с цел получаване на средства от еврофондовете, с които е построена къща за гости край Сандански, която се води на фирмата на Димитрова. Тя е и подсъдима като извършител на престъплението, а той - като подбудител и помагач. Разследването установи, че къщата за гости се е ползвала основно като вила от семейството на Манолев.