Отведоха зам.-министър Красимир Живков за разпит

Във вилата му Правец са търсили документи, свързани с разрешителните за внос на отпадъци

Както вече съобщихме, екипи на ДАНС и прокуратурата влязаоха в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София. Акция се провежда и в Ботевград.

Проверява се дейността на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков. По-рано пред дома му в Ботевград имаше полиция и жандармери. По-късно, по информация на Нова ТВ, стана ясно, че Красимир Живков е отведен за разпит.

Действията на проверяващите са свързани с вноса на боклук у нас от Италия.

БНТ пък информира, че разследващите са влезли и във вила на Живков в Правец, той е бил два мандата кмет на града, където са търсили документи, свързани с разрешителните за внос на тези отпадъци.

Според източници на БГНЕС, близки до разследващите, проверяват се и известните братя Бобокови - Атанас и Пламен и тяхната "Приста". Братя Бобокови имат площадки за съхранение на отпадъци.

В средата на януари месец Красимир Живков беше един от разпитваните в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на бившия екоминистър Нено Димов като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвиняем за водната криза в Перник, който дълго време беше в ареста, но в края на април пуснат по домашен арест.

Действията по разследването се извършват под надзора на Специализираната прокуратура. По-късно днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева ще направи и изявление, за да даде подробности. /БГНЕС