ОЗБГ може да дръпне чергата под краката на Христо Иванов с игрите си "2 в 1" - подкрепя Доган, докато протестира в София

Юлиана Методиева

Юлиана Методиева

"Трябва да се четат класиците. В „дисидентските“ си времена Стефан Цанев е написал „Да говорим скучно за социализма, значи да говорим против социализма“. Бургаската организация ОЗБГ (Организация за закрила на българските граждани - б.ред.) е измислила за тази вечер родолюбив пърформанс „автокино пред сараите на Доган“. Менюто на плажуващите от Бургас (може да дойдат и от Созопол) ще бъде обогатено с нов протестърски привкус. Хем летуваш, хем си патриотичен, защото си контра на почетния Ахмед Доган. Има историческа справедливост в това – този етнически турчин дразни сума време населението с обръчи от фирми и баници, дойде и редът на българина. Аве, Христо!", написа журналистът Юлиана Методиева във Фейсбук. 

"Видимо е, че онези дето развяват знамето потриват ръце и капитализират скритите националистически ресурси на мързеливия гражданин от бургаските изгреви и залези. Акцията на ОЗБГ е хем срещу турчина, хем дава рамо на софийския протест. Две в едно. Даже докато Христо Иванов се усети, Организацията току виж му е дръпнала чергата под краката! Всяка събота и неделя нови и нови акции на плажа в Росенец! Водещият етнос в страната ще се свръхмобилизира срещу политика с турско име. Впрочем, в началото на прехода подобен Общонароден комитет за защита на националните интереси(ОКЗНИ) бунеше българите да бранят българщината и да не позволяват турците да си възстановят отнетите имена от "възродителния процес". Активен учредител на тази организация беше бъдещият президент Георги Първанов, Гоце. БСП, помниш ли?", пише Методиева в социалните мрежи. 

"Автокиното в Росенец довечера ще прибави в списъка на организаторите си още една тъпа акция, след похода им срещу стратегията за детето и „злонамерените“ норвежци.
А „Демократична България“, която представлява(дали още?) про-западните либерали у нас, могат да си оскубят косите. Защото ДПС не е само обикновена партия с пре-отблъскващ почетен председател Ахмед Демир Доган. Тя е елемент от националната сигурност, нали така? И ГЕРБ знаят много добре това, затова и преглъщат някак протестите, които освен останалото искат край на невидимата(!) им коалиция с ДПС. Акцията в Росенец тази вечер ще ги превърне в единствен гарант пред ЕС за етническия мир, с извинение. Не случайно Бойко Борисов каза след десанта на Да, България пред морските сараи многозначителното „в Босна всичко започна от една сватба“..Хубаво е да четем класиците. Сбъркаш ли в тона на протеста срещу ГЕРБ, бетонираш ГЕРБ", казва още Методиева.