Пълен абсурд: Поставиха под карантина здрав мъж в София

Мъж от София беше поставен под карантина за 28 дни, въпреки че двата му PCR теста за COV1D-19 са отрицателни. "Вече не съм под карантина, получих обаждане от РЗИ, да ми се извинят, че е станало объркване", обясни сутрин" Асен Николов пред БТВ. "На 27 миналия месец реших да си направя тест, отидох в лаборатория, направих два теста - на бързия излезе, че съм положителен а след 11 часа на PCR теста излезе че е отрицателен, разказва Асен. 

Той информира РЗИ и разговаря с лекарка, която му казва, че ще видят изследванията му и ще се свържат с него. Асен решава да си направи втори PCR тест. 
"Вечерта късно получавам обаждане, че ме търсят дами връчат предписание да остана под карантина 28 дни", обяснява Асен. 
Тестовете са направени от лаборатория която няма лиценз, обясни в отговор доц. Лили Маринова от столичната РЗИ. По думите й е станало недоразумение. Асен посочва обаче, че и бързият тест е направен от същата лаборатория. "Нямам документ, че не съм под карантина. Ако изляза навън и ме спрат полицаите, могат ли да ме санкционират", притеснява се той. Доц. Лили Маринова от столичната РЗИ обясни, че за потвърден слъчай на Covid-19 т бърз тест лица се слагат под карантина.