Пълен обрат! Пуснаха Маринела Арабаджиева, спряха делото срещу мъжа й

Сем. Арабаджиеви

Сем. Арабаджиеви

Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно и да бъде под домашен арест. Това разпореди днес следобед състав на Специализирания съд. Изненадващо пък бе спряно и делото срещу мъжа й - бизнесмена Ветко Арабаджиев.

Причината за спиране на делото е висящо такова в съда в Испания по нова заповед за арест, издадена на 24 април 2020 г., предаде "24 часа".

Съдът върна доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в Организирана престъпна група за измами и пране на пари върна на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. 
 
На 7 февруари Специализираният наказателен съд остави в ареста Ветко Арабаджиев. Тогава Съдът отхвърли молба на Ветко Арабаджиев за промяна на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека. На 4 февруари Съдът потвърди мярката на Маринела Арабаджиева - „Задържане под стража“. Решението е било взето на закрито заседание на Апелативния специализиран съд.

На 19 декември 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.

Бе задържан и сина на фамилията - Вълчо Арабаджиев. Той бе пуснат на свобода под парична гаранция.