Паника в Словакия - премиерът Пелегрини заразен с коронавирус?

Ако се потвърди диагнозата, евролидерите ще бъдат поставени под карантина

Петер Пелегрини

Петер Пелегрини

Словашкият премиер, социалдемократът Петер Пелегрини, е приет в болница с "респираторни проблеми и висока температура", както официално беше обявено, съобщи испанското издание ABC, цитира Канал 3. 

Тамошните власти не споменаха дали става въпрос за инфекция на коронавируса, епидемия, която се разпространява в целия свят, но в този случай това би представлявало много сериозен проблем за всички европейски страни, тъй като всички нейни лидери бяха събрани в четвъртък и петък в Брюксел при преговорите за бюджета на общността.

Говорител на Европейската комисия потвърди, че президентът Урсула фон дер Лайен и върховният представител Жосеп Борел, които също участваха в срещата, "се чувстват перфектно".

Ако се потвърди, че Пелегрини е заразен с коронавируса, държавните ръководители на цяла Европа вероятно ще обмислят необходимостта да се поставят под карантина от две седмици. Словашкият премиер трябваше да отмени всичките си ангажименти, въпреки че остава по-малко от седмица до изборите, в които се очаква неговата партия да бъде победена.