Паргов с пламенен призив: Само с Мая Манолова можем да бием Фандъкова в София

Ледерът на столичните социалисти откровено призна, че с партийна кандидатура нямат шанс това да се случи

Калоян Паргов

Калоян Паргов

За пореден път влизаме в битка с нашия дългогодишен опонент - ПП ГЕРБ. Този път е различно. Този път сме близо до онова, което във времето назад бихме определили като чудо, а именно победата. Това заяви председателят на градския съвет на БСП-София Калоян Паргов по време на софийската градска организация на социалистите, предаде репортер на Novini.bg. Именно от нейното решение ще зависи дали БСП най-после официално ще обяви подкрепата си за Мая Манорова.

,,Пробив не може да се направи с партийна кандидатура, поне на този етап. Трябва ни кандидатура с широка подкрепа, а не тяснопартийна. Няма защо да се заблуждаваме, че кампанията ще бъде честна. Няма защо да се заблуждаваме, че тази кампания ще се води с почтени средства. Обратно стана ясно, че ще бъде изключително мръсна, безкруполна и дори брутална. Бе направено всичко, което може да ни постави в неравностойна позиция", каза още Паргов, като се аргументира с промените в Изборния кодекс и орязаната държавна субисидия.

,,Тактиката на опонента ни е да използва всички средства, за да ни спре по пътя, по който сме поели. Ще използва лични компромати, както няма да пести познатите подходи за злепоставяне на опонентите. Единствената възможност да нанесем съкрушителния удар на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова'', отбеляза Паргов.

Той изтъкна, че смисълът на тяхната борба е именно промяната. Това ще бъде задачата на кандидатите за общинските съветници, работата ще бъде тежка и отговорна. Трябва да проявим мъдрост и делновидност при избора на екипа, който ще изберем'', каза още лидерът на БСП-София.