Депутатите не приеха предложението за 1 лев партийна субсидия

При това положение, касите на формациите остават празни за държавни пари

Народното събрание не прие и предложението за 1 лв. партийна субсидия. Предложението бе заложено в проекта на бюджет за следващата година от управляващите.

То бе гласувано два пъти. „За“ него първоначално гласуваха 103 народни представители, „Против“ – 120 и „въздържали се“ – 1, с което бе отхвърлено. От ГЕРБ поискаха прегласуване и то отново бе отхвърлено със 104 гласа „за“, 120 „против“ и 1 „въздържал се“. "С оглед на окончателното гласуване и прегласуване на чл. 64 окончателният резултат е 0 лв., т.е. справедливо, еднакво финансиране на всички политически партии", коментира веднага след вота Мустафа Карадайъ. 

Финансовият министър Владислав Горанов обсъжда ситуацията с Менда Стоянова, тъй като не е ясно как ще бъдат финансирани партиите и дали ще се върне старото положение от 11 лв. на глас. Малко преди това беше отхвърлено предложението на БСП за 8 лв. на глас. Финансовият министър Владислав Горанов се затвори с лидера на НФСБ Валери Симеонов в стаята на ГЕРБ и отказа всякакви коментари засега.