Първан Симеонов: Да не се окаже, че го отнася този, който е помогнал на властта да си спаси кожата

Водната система на Перник се оказва метафора на държавната система, пита той

 Отлагането е големият проблем с пробитите тръби в Перник. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“. Той допълни, че водната система на Перник се оказва метафора на държавната система. Според Симеонов няма никакво съмнение, че това, което се е случило в Перник, е политическа или партийна воля нещата да бъдат отложени за след изборите. Той допълни, че е странно Нено Димов да е основният виновник за всичко, което се е случило, защото политическият прочит сочи, че с неговите действия се е спасявала кожата на цялата власт.

„Накрая да не се окаже, че го отнася този, който е помогнал на властта да си спаси кожата. Това е била общополитическа воля, според мен - да се отлагат за след изборите тези неща. Да не говорим, че в народния фолклор се говори за едно мистериозно изчезване на вода от този язовир, едни мистериозни ремонти и едни грамадни обещания, които се въртяха по всички телевизии. И някак си да излезе така, че накрая някой се е опитвал от любимите строителни ресори на властта, защото знаете, че тази власт много обича да разказва, че строи – да не се окаже, че вината се разтоварва на ресор „Околна среда““, допълни той.

Първан Симеонов уточни, че несъмнено в ресор „Околна среда“ има вина, но според него вината е по-нагоре. Той допълни, че действията на правителството малко изглеждат като доиграване на мач и „давай да правим, каквото ще правим само и само да успеем да устискаме до края на мандата“. Това не може вече да е конструктивно за страната. Според него ГЕРБ няма да иска да излиза от властта, а по-скоро, ако се водим по логиката, те ще искат цял мандат, а логиката казва, че може и да го получат, но не всичко се случва логично, уточни Първан Симеонов.