Фронтменът на System Of A Down изригна срещу Бокова: Искаме справедливост, мълчахте докато убиваха нашите хора

Бившият шеф на ЮНЕСКО бяга от въпроси и искания за разяснения в туитър, деактивира акаунта си

Серж и "героите" от хайверената дипломация

Серж и "героите" от хайверената дипломация

Серж Танкиан – лидер на известната американска рок група System Of A Down  изригна преди няколко часа на страницата си във фейсбук срещу действията на бившия шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Саркастично той нарече дипломацията й хайверена и обяви, че настоява за справедливост, след като хора като Бокова, заемали важни постове в международни структури са мълчали за случващото се с арменския народ.

„Азербайджанската хайверна дипломация и пералня в Европа обясняват защо много интернационални организации и някои западни правителства не са говорили против военните престъпления и бруталните атаки на Турция, използвайки сирийските наемници срещу арменци. Искаме справедливост. Идваме след всички вас, които сте стояли мълчаливо, докато нашите хора са били убивани”, предупреждава с коментара си Серж.

Гневната му реакция е след остър коментар във фейсбук на Ирина Гапланян, зам. министър на околната среда в Армения. Тя публикува и любопитна снимка, на която са Мехрибан Алиева, Бокова и съпругът й Калин Митрев. Гапланян пише: „ТИШИНАТА СТРУВА $ 5.5 МЛН: Централно място в снимката заема Мехрибан Алиева - съпруга на президента на Азербайджан Илхам Алиев, самата тя е вицепрезидент на Азербайджан (назначен от съпруга her) и посланик на ЮНЕСКО. Вдясно е Ирина Бокова, бивш генерален директор на ЮНЕСКО, вляво е Калин Митрев, съпругът на Ирина. Под ръководството на Бокова ЮНЕСКО получи дарение от Азербайджан в размер на 5 млн. долара и провъзгласи Азербайджан за ′′Страната на толерантността." Съпругът й Калин, директно получи близо 500,000 долара от азербайджанска пералня за услуги. ′′Тази статия (виж ТУК) доста добре представя разследването на тези твърдения. Това, което е също толкова забележително, е, че днес, след излизането на статията, Ирина Бокова беше отбелязана в туитър няколкостотин пъти, с въпроси и искания за разяснения. Тя деактивира акаунта си.”, обяснява Ирина Гапланян.

Всъщност обвиненията срещу номенклатурата на БКП и БСП Ирина Бокова не са нещо ново и необичайно. Още докато беше шеф на ЮНЕСКО и кандидат за поста на генерален секретар на ООН, Бокова беше обвинявана за съмнителни връзки с африкански и азиатски диктатори.