Инцидентът с българина, който обича Путин - хибридка на руските служби

Атанас Стефанов е заклет фен на Румен Радев и Московския патриарх Кирил

Стефанов и синът му до президента Радев, Йотова и Нинова

Стефанов и синът му до президента Радев, Йотова и Нинова

Българинът, който вчера прекъсна пресконференцията на Владимир Путин, е заклет русофил и почитател на президента Румен Радев и Московския патрирах Кирил, известен и като Гундяев от КГБ.

Атанас Стефанов, подвизаващ се във фейсбук като Косьо Стефанов, обяви от името на всички българи: "Ние много ви обичаме в България, Путин, носим ви подарък, с който да засвидетелстваме това". Даровете бяха икона и сурвачка.

Според източници от българските специални служби Стефанов няма как случайно да е попаднал на пресконференцията. Участието му по всяка вероятност е свързана с предварително замислена хибридна операция на руските служби. Охраната на пресконференцията, в която участваха близо1900 журналисти от цял свят, е била изключително прецизно организирана и няма как там случайно да се появи човек с дарове, който на всичко отгоре не е и журналист.

Атанас Стефанов бе представен като човек на анонимната агенция bulpress.bg., а компания му правеше друг роден русофил, който от години се подвизава в Москва и се представя за журналист – Борис Андзов. Неслучайно и новината от пресконференцията на Путин бе съобщена първо от руската телевизия, свързана с олигарха Константин Малофеев и генерала от КГБ Леонид Решетников. И срещу двамата българките специални служби са издали заповед да не влизат в страната ни.

stefanov_kiril.jpg

С патриарх Кирил

В България Атанас Стефанов или Косьо Стефанов се свързва и с религиозно движение „Приятели на Русия и православния свят”, което се опитва да прокарва московските интереси в БПЦ. Движението му беше инициирало преди години и идея за построяване с руски средства на храм в района на софийските централни гробища. Любопитен факт е, че Стефанов и момченцето му бяха допуснати на инагурацията на Румен Радев, а синът му дори подари портрет на Левски на новия президент. На първия Великден от мандата на Румен Радев Стефанов и синът му, пак „случайно”, се оказаха зад загражденията на НСО, за да може момчето да сбори яйцето си с президентското. Човекът, който обича Путин, бе и сред посрещачите на руския патриарх у нас.

stefanov_zname.jpg

Гордо с руското знаме