Руското посолство с нова провокация срещу България - възпоменава Степан Кирсанов, наложил у нас болшевизма с оръжие и кръв

Степан Кирсанович

Степан Кирсанович

 

Руското посолство в София предприе нова хибридна провокация срещу България. Днес на страницата си във фейсбук дипломатическата мисия публикува възпоменание със снимка за Степан Павлович Кирсанов. Вероятно младото поколение не прави никаква връзка с това име, но в най-новата българска история то е записано с кръв и може да бъде запомнено само с насилие.
Ето скандалния пост на руските дипломати:

„Степан Павлович Кирсанов (1908-1967 гг.)
 Извънреден Пратеник и Пълномощен Министър на СССР в България през 1945-1948 гг., Извънреден и Пълномощен Посланик през 1948 г.
 Пристига в България като дипломат през 1939 г., от 1943 г. е съветник на Посолството
 Посланик е на СССР в Нидерландия
Неговото фамилно име има гръцки произход (от думата «хрисанф», която означава «златоцветен»)“

Достатъчен е само фактът, че Кирсанов  е извънреден пратеник и пълномощен министър на СССР в България през черния период 1945-1948 г., а през 1948 година вече е извънреден и пълномощен посланик в София. Точно това е времето след окупацията на страната от Червената армия, а именно Кирсанов като пълномощник на Сталин у нас налага с оръжие, терор и кръв съветския болшевизъм, избивайки и реприсирайки елита на нацията, откъсвайки България от Европа за 45 години.

Путиновото посолство в София вероятно има основание да се гордее с тази тъмна личност, но за българите, ако не цинично, то този пост е най-малкото невъзпитан жест към страната ни и към хилядите невинни жертви на съветския тоталитаризъм.
 Какво достойно и свято има в почитането на тази личност, ако не става просто дума за садистичното усещане да продължаваш да се гавриш с жертвите, натрапвайки им образа на техния палач.  Какъв знак ни дава Елеонора Митрофанова, какво иска да ни припомни с тази зловеща личност – само миналото или спомняйки си за Кирсанов трябва да мислим за бъдещето?