​Паравоенни ще громят „фашисти”, протестиращи срещу Радев

Плашат с „майдан” и военно положение, службите не ги закачат

Светослав Светославов

Паравоенни организация ще громят „фашисти”, протестиращи срещу новоизбрания президент Румен Радев, когато той встъпва в длъжност, ако такива се появят. И да не се появят, „бойците” ще са пред институциите, ако се вярва на твърденията им. Да се надяваме, че поне няма да са въоръжени, защото на снимките, които си пускат в социалните мрежи боравят с модерно стрелково оръжие.

А това вече е крайно опасно и е редно някой в държавата да се задейства, което не се случва.

Защо ли?

Паравоенните открито призовават за насилие в социалните мрежи, твърдейки, че го правят в името на родината. Вървят срещу нея с патриотични лозунги и познати заклинания. Те събират последователи, като са обявили телефони за записване във всички по големи градове на България, а и в чужбина. Неприкрито говорят дори за борба за властта, имайки очевидно за модел нацистките щурмови отряди, въпреки че са борци за „социализъм” . Няма противоречие всъщност, националсоциализмът си е социализъм и на бившите военни явно им харесва да вземат по нещичко и от двете агресивни идеологии, ако изобщо са две.

Т-нар Войнски Съюз Васил Левски и БНО Шипка пускат щедри лъжливи съобщения и апели, които звучат като призив за война. Те го правят съвсем свободно, без да се крият от никого, защото сигурно знаят, че няма кой да им противодейства.

ДАНС и другите служби, разбира се, не ги е грижа за техните намерения. Или поне не са обявили какво правят по въпроса. Има данни, че в структурите на силовите ведомства дори битуват симпатии и подкрепа към паравоенните образувания.

Т.нар. войнски съюзи твърдят в изявите си, че по тяхна потвърдена информация около встъпването на Румен Радов в длъжността „президент” се готви някакъв български „майдан”, който те очевидно приемат като някаква грозна дума. „Замаскиран под формата на протести и други мероприятия, неговата цел ще бъде да дестабилизира обстановката в страната. Това би могло да доведе до ограничения в предвижването на хора, и достъпа до информация, включително до

военно положение

Авторите на апела, които очевидно са фенове на социализма, твърдят, че от такова развитие на ситуацията ще се възползват „десни реакционни кръгове”, които подкрепени от външни съюзници, ще се окопаят във властта”. Посланието е подписано „от щаба”.

Те разполагат и със сайтове за фалшиви новини, които също бълват подобна пропаганда. А само преди ден и в руската РИА новости се появиха пропагандни спекулации, че соросоиди и американски агенти готвят майдан в София(виж ТУК, б.р.).

На стената във „Фейсбук” на „войнските съюзи” не липсват и снимки на кървавия диктатор Сталин, който „призовава” всички да се разстрелят.

Наистина ли всичко това не интересува службите ни за сигурност?

„ Гангрената и раковият тумор не се лекуват с подписки и протести а само със скалпел приятели мои. И излекуването на пациента тоест ДЪРЖАВАТА ще настъпи само след...Скъпи приятели и съратници, това не е шега! Потвърждавам сериозния характер и истинността на информацията! Моля Ви, споделяйте за да не допуснем фашисти да окупират България! Без значение от пол, възраст, религия или партийна обвързаност - Родината е в опасност!”, пише един от водачите на войнските съюзи, представящ се под фалшиво име, но добре известен на въпросните служби.

Войнски Съюз Васил Левски и БНО Шипка открито набира хора за „бойните си отряди” и се хвалят: ”Нашите структури вече покриват цяла България!

„След проведените срещи по градове и независимо от интензивните провокации през последните дни ви обявяваме новите райони на покритие!!! Предадени сме от Европа и от нашите политици. От южната граница идва тревожна информация. Ордите нелегални нахлуват ежедневно. Военни и полицаи са превърнати в регистратори на прииждащите в хотел” БЪЛГАРИЯ”. Няма граници, защото няма граничари. Наближава времето в което народа ще стане най – големия граничар. Желаещите да опазват границата и беззащитния ни народ нека се присъединят към структурите ни!”, твърдят те.

Пак ще попитаме:

Наистина ли всичко това не интересува службите ни и не е проблем на националната ни сигурност?