Подводницата Wikileaks превключи на руски Web Hosting, работи за Путин

Русия е започнала една ефективна и много специална разработка, а Асандж е само удобната марионетка

Лаурелай Бейли, бивша кибер-активистка, използва информация с отворен код, за да докаже недвусмислено, че фактически  Wikileaks работи за Русия. В историята, която разказва, има неопровержими доказателства за това. Ето разкритията й:

Няма никакъв смисъл хора, които твърдят, че са за прозрачност,  да им се отнема виртуалното пространство от една автократична нация, която може да се опита да ги убие. Така че защо да го прави? Обяснението е доста просто: те могат да бъдат там само със съгласието на правителството на Русия, т.е. на Владимир Путин. Той иска те да бъдат там и им дава възможност.

Това все по-категорично показва, че Русия е започнала една

ефективна и много специална разработка

 Също толкова сигурно е, че ЦРУ вече е било наясно с това и че това е част от информацията, на която се основават претенциите за руска намеса. Само по себе си това е вече достатъчно неопровержимо доказателство за тайно споразумение с руското правителство, без значение дали то е пряко или косвено.

Записите от интернет доказват, че Wikileaks е променила местоположението на DNS сървъра и прехвърлило IP адресите към руски уеб хост само дни преди началото на течовете на информация по случая „Подеста“, започнали на 30 септември 2016 г. Това означава, че една руска компания е знаела истинските IP адреси, както и местоположението на сървъра на Wikileaks. Това е списък от IP адресите, които се използват понастоящем за хостването на  Wikipedia.org. и включва 141.105.69.239:

asandj_putin1.jpg

Системата за имена на домейна трансформира имената на уебсайтове в числа, които след това се използват, за да се свържат с много заявки в интернет и така да се видят тези уебсайтове.

 Проверка на IP адреса 141.105.69.239 в WHOIS разкрива, че компанията, която извършва хостинга и  техническите връзки се намират в Москва (червените стрелки в изображенията) и че тези промени всъщност са били осъществени на 30 септември 2016 година (синьо осветените позиции на изображенията).

 Wikileaks.org се хоства от руската компания HostKey.

asandj_putin2.jpg

Информацията на Бейли беше независимо потвърдена в този материал,  чрез използване  на свободно достъпен инструмент, наречен Domain Internet Grabber (DIG), за да стигне до записите от Domain Name System директно от Wikileaks.org,  които съпоставя с  получения списък с интернет адреси от протокола в WHOIS интернет търсачката, питайки за фактическите данни от пет глобални регионални интернет регистри.

Тези уеб версии на DIG и WHOIS са на разположение на по-малко технически потребителите, които имат достъп до резултатите от независими сайтове, и тези линкове водят до едни и същи потребители, които се потвърждават и в този доклад.

И Бейли, и бившият британски депутат Луиз Бегшоу,  много щателно разследват и правят много сериозни заключения - че уеб хостването на Wikileaks.org се извършва от Москва до останалите точки на света. Бейли дори твърди, че домейнът е замесен в престъпна дейност.

Важно е да отбележим, че Бейли е била проверявана от ФБР през 2011 г. за кибержурналистическата й  дейност за Crowdleaks, била е и разпитвана за нерегламентираните си връзки с  Lulz и Anonymous, без обаче да бъде подозирана в извършване на престъпление. Тя не е била свързана пряко с Wikileaks, но е била част от движението за прозрачност в Америка на независимата журналистическа общност. И доколкото тази история по някакъв начин я засяга, то нейната информация е съществена.

Ключовото в тази история е, че получената информация чрез DIG и WHOIS посочва, че Wikileaks обслужва цялата открадната информация от имейли и тайни на ЦРУ директно от територията на Русия, чрез базиран в Москва уеб домейн, като прехвърлянето е станало по средата на президентската кампания.

Бейли размишлява и върху това, че преместването на хостинга в Русия би могло да бъде дигиталната улика, която стана повод американските разузнавателни служби

да уличат в измама Wikileaks заедно с Владимир Путин,

в схема за подпомагане на Доналд Тръмп за спечелване на изборите миналата година.

Американските експерти са твърдо убедени, че  Wikileaks работи на руска страна от 2015 г., което  създава  допълнителни подозрения, че Путин е позволявал на Асандж и неговият уебсайт да работят необезпокоявани и открито на руска територия, да прави свой бизнес в  Москва.

Източник: http://occupydemocrats.com