Петър Хубчев поема "Левски", спрягат Балъков за треньор на националите

Ръководството на "сините" не е доволно от работата на Георги Дерменджиев

Петър Хубчев

Петър Хубчев

Петър Хубчев ще бъде новият треньор на Левски, съобщава "Топспорт". Националният селекционер ще замени на поста Георги Дерменджиев. Ръководството на "сините" не е никак доволно от представянето на отбора през пролетта, както и от някои изказвания на Дерменджиев пред медиите.

Проведени са разговори с Хубчев, който е в отлични отношения с Павел Колев. Бившият ни национал ще разтрогне договора си с БФС като селекционер на "лъвовете". Шефовете на "сините" са се спрели на Хубчев заради успехите му в Берое и дисциплината, която налага в отборите си. Дерменджиев няма да остава на пост в клуба.

Петър Хубчев е на 55 години. Юноша на Осъм (Ловеч). За Левски има 125 мача и 5 гола. Игра още за германските Хамбургер и Айнтрахт. Бронзов медалист със "златното" ни поколение на Мондиала в САЩ през 1994 година.

Като треньор на Берое спечели Купата и Суперкупата на България. Стана вицешампион. Той стигна до финала за Купата с непретенциозния Черноморец от Поморие. Начело на България пък почти сигурно ще застане Красимир Балъков, който прави отличен сезон с Етър. Целта е подмладяване на отбора и добро представяне в следващите мачове.