Пионтоковски: Свършено е с Тръмп след тези избори

Кандидатите му крещяха: "Нито цент повече за подкрепа на Украйна"

Андрей Пионтковски

Андрей Пионтковски

Руският политолог и публицист Андрей Пионтковски коментира, че с 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп е свършено след резултатите от междинните избори за Конгреса, предаде Униан.

На фона на успехите на украинската армия по Херсонското направление, той отбелязва, че е приключена политическата кариера на двама души – Путин и Тръмп. По думите на Пионтковски, за руския президент тя е приключила отдавна, но с вчерашното настъпление на ВСУ това е потвърдено окончателно. Кариерата на Тръмп обаче е свършена след изборите в САЩ.

И макар че се очаква окончателните резултати от изборите да станат известни през декември, Пионтковски подчертава, че ситуацията вече не е в полза на Тръмп – по думите му, самият той е виновен за това. Анализаторът посочва, че Тръмп е заменил традиционните републиканци с "фанатици", които не успяха да влязат в Конгреса. 

На фона на всичко това Тръмп е загубил доверие сред републиканците и вече не може да бъде техният кандидат за президент, изтъква Пионтковски.

Според него изборите в САЩ няма да окажат негативно влияние върху военната подкрепа за Украйна.

"Това традиционно мнозинство (сред републиканците – б.р.), то подкрепя Украйна не по-малко, отколкото демократите. Те често критикуват Байдън, че не се оказва достатъчно помощ, не се дават най-съвременните модели оръжия и т. н. А Тръмп направи още една идиотска грешка. Може би поради  странната си привързаност към Кремъл. И в Кремъл през цялото време го аплодираха. Та кандидатите му крещяха: "Няма да дадем повече нито цент за подкрепа на Украйна." И това ставаше напук на широките обществени нагласи. Накратко, с Тръмп в Америка е свършено." – обобщава Пионтковски.

Превод Faktor.bg