Писмото на Доган лъха на страх – няма как да обясни на турците защо да гласуват за Пеевски, вместо за наследниците на Нури Адалъ

Ако иска наистина да се извини на електората си, нека да излезе на светло, за да почувства любовта на турците, призовава го Осман Октай

Осман Октай

Осман Октай

Осман Октай

За пореден път Доган се подигра на избирателите си с това ялово писмо-извинение.  Това е негова стара традиция да се подиграва на електората си. Преди години казваше директно - и магаре да им предложа, ще го изберат. Проблемът е, че Доган се опитва да говори с хората чрез някакво писмо, той продължава да отсъства и да бяга от реална среща със своите избиратели. Крие се в Сараите, НСО го пази от народа.

Избирателите на ДПС не могат да подминат факта, че при подреждане на листата на Движението за Европарламент Сокола пренебрежително не номинира кандидати от бастионите на тази партия – Кърджали, Разград, Шумен, Силистра,  Търговище, Бургас, Благоевград. Зад първия в листата - Мустафа Карадайъ, Доган се опита да скрие Делян Пеевски. Карадайъ - новата му мъжка секретарка, пък се кълне, че ще се откаже от сигурно място в Европарламента и ще даде път на следващите, тоест на Пеевски и Михайлова. Точно заради тези игри на Доган не за първи път има саботаж на предизборните мероприятия на ДПС. От това че Карадайъ и Йордан Цонев обикалян страната няма никакъв положителен ефект. Напротив -  става ясно, че турците и мюсюлманите саботират техните мероприятия. 

Днешното писмо на Доган е наивно и нелогично –

уж се опитва да се извини, като се оправдава, че давал път на младите. Но Пеевски или Искра Михайлова ли са младите в листата? Писмото-извинение издава страх и нервност. Не е характерно за човека, който се хвали, че разпределя порциите и управлява управляващите, да се извинява. Той обикновено е циничен, надменен и арогантен. За да прибегне до тези обяснения и да иска прошка, значи много го е закъсал. Ако действително има намерение да се извинява на избирателите за безобразията, които се случиха през последните години с неговата благословия, нека излезе на светло от Сараите и да изпита реално любовта на хората. 

Истината е, че от години никой не го е виждал на живо и той има патологичен страх да бъде лице в лице с обикновените турци. Страх, защото няма да може да им даде логично обяснение, защо трябва да гласуват за Певески, вместо за наследниците на легендарния политзатворник Нури Адалъ, които също са в листите, но не на ДПС.

Извинението на Доган е просто поражение. С него той действително признава, че е предал електората си, че е забравил дертовете им, а днес просто ги търси за „прошка” предизборно!