Пламен Бобоков размаха чат с Борисов, питал го: Какво става, бос? Бил разочарован от Каракачанов, познавал Нинова от времето на министър Овчаров

Бизнесменът констатира, че ако нямаш връзки в България, "си умрял прав"

Пламен Бобоков

Пламен Бобоков

Бизнесменът Пламен Бобоков показа в ефира на Би Ти Ви чат с премиера Бойко Борисов от 31-и март 2019 г. В него Бобоков пише "Какво става, бос, задава се голям проблем с Либия" по повод задържан български кораб. На въпрос защо не се е обърнал към министър-председателя с "добър ден, г-н премиер" например, той отговори, че очевидно се е познавал отдавна с Бойко Борисов, но не били приятели. 

"С брат ми Атанас Бобоков не сме обвинени за търговия с влияние, а за престъпна група. Има впрягане на канали за втълпяване на вина, особено от страна на прокуратурата. Съжалявам, че съм си дал телефона доброволно вече. Спецчастите дойдоха на 28-и май. Бяха 24 души, тежко въоръжени, сякаш идват да арестуват наркобосове с частните им армии. Бяхме изненадани, защото нямаме нищо общо с италиански боклук. Изцепките на прокуратурата се превърнаха в "Холивуд прадакшънс". Нямаме нищо общо с боклуците в Червен бряг. Ние преработваме електролити и само 5,5% от отпадъците, които идват при нас, отиват в други фирми за допълнителна преработка. Има злонамерено отношение на Иван Гешев, защото с брат ми имаме по три деца и нямаме нито един акт за 28 години. Вече не вярвам на прокуратурата", коментира Бобоков. 

Той каза още, че не познавал бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков. "Срещу мен има 66 тома доказателства. В 64 от тях не се споменава моето име. 95% от свидетелите казват, че не ме познават. Липсата на доказателства срещу нас е причината за истерията в прокуратурата. Не могат да ни хванат, защото нямаме връзки с държавни поръчки. Представяте ли си с 25 млн. евро печалба на година да си рискуваме бизнеса за 600 000 лв.?", попита Пламен Бобоков. 

Той потвърди истинността на чатовете със съветника на президента Пламен Узунов. "Не виждам престъпление във връзка с държавната администрация. Не съм назначавал посланици, не съм кадрувал, а съм препоръчвал най-добрите хора, защото има огромен дефицит. И Иван Гешев сигурно има сериозни обвързаности, като гледам какво се случва в България. Всичко е с връзки. Ако няма на кого да се обадиш, умираш прав", каза още бизнесменът. Той допълни, че се познавал с президента Румен Радев, но се виждали само по официални поводи и дори му нямал телефона. "Познавам Корнелия Нинова, откакто беше зам.-министър на Румен Овчаров. Оттогава не съм я виждала. Красимир Каракачанов ми е от най-големите разочарования. В трудни моменти човек разбира кои са истинските му приятели", каза още Бобоков, чийто кум е военният министър. "Ние сме помогнали с брат ми да се развият 30 милионери. В неделя се опитаха да залеят съпругата ми с помия. Това е най-гнусното нещо. Аз обичам своята съпруга и няма сила на света, която да ни раздели", коментира Бобоков.