Пламен Георгиев трябва да получи официално решение за събаряне на барбекюто му

Първото решение на община Слатина беше обезсилено от директора на столичния строителен надзор Влади Калинов, който в последствие подаде оставка

Пламен Георгиев

Пламен Георгиев

Районната инспекция по строителен надзор в столичния квартал "Слатина" трябва да връчи днес решението за събарянето на постройките от терасата на Пламен Георгиев. Бившият шеф на антикорупционната агенция, настоящ спецпрокурор и бъдещ консул във Валенсия трябва да премахне за собствена сметка почти 60 кв. м навеси, барбекю и джакузи от имота, в който живее семейството му. Актът обаче може да бъде обжалван. 

Първото решение на община Слатина беше обезсилено от директора на столичния строителен надзор Влади Калинов. Това се случи в разгара на скадала с апартаментите на политици от властта. Заради действията си Калинов беше уволнен след разговор с кмета Йорданка Фандъкова. Впоследствие община Слатина излезе с повторно решение за събаряне на постройките на бившия шеф на КПКОНПИ, който се раздели с поста също заради сагата "Апартаментгейт".

Продължава да бъде несигурна и дипломатическата кариера на Пламен Георгиев. През миналата седмица започна петиция с искане той да не заеме поста на генерален консул във Валенсия. Чуха се и призиви за протести сред българите, които живеят в Испания. Все още няма реакция от страна на управляващите. Георгиев ще бъде трудоустроен зад граница по предложение на външната министърка Екатерина Захариева и решение на премиера Бойко Борисов.