Пламен Николов: Ще дадем предложението за кабинет на Радев преди петък

Партиите на протеста са наш предпочитан партньор, но разбира се търсим подкрепа навсякъде

Пламен Николов, снимка: БГНЕС

Пламен Николов, снимка: БГНЕС

Все още не сме решили кога да върнем мандата. Ще го върнем изпълнен в нужния срок, но предполагам, че ще е по-рано от петък.

Това каза пред журналисти кандидат-премиера на "Има такъв народ" Пламен Николов. В петък е последният срок по конституция, в който партията може да върне първия проучвателен мандат - изпълнен или неизпълнен.

Винаги сме казвали, че партиите на протеста са наш предпочитан партньор, но разбира се търсим подкрепа навсякъде, каза още той.

На въпрос това значи ли, че търсят подкрепа и от ДПС, той каза: Не, разбира се.

Според Николов било добре, че другите протестни партии обмисляли подкрепата си, макар и по-дълго от очакваното.

По повод на острия коментар във Фейсбук от страна на номинирания за правосъден министър Момчил Иванов, в който той пише срещу неназовани „соросоидни платени политици“ и „майкопродавци“, Пламен Николова заяви: „Аз не мога да отговарям вместо него какво мисли, как разсъждава, как желае да си построи изказванията“. Статусът на Иванов е срещу „Демократична България“, а по-късно беше изтрит.

„Ситуацията е много сложна, естествено е да обсъждаме“, бе краткият коментар на съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента, от който стана ясно, че окончателното решение за подкрепа все още не е взето.

„Ситуацията е много сложна, нямаме новини“, заяви на свой ред и Мая Манолова.

Днес трябва да стане ясна и позицията на БСП – третата формация, с която от партията на популярния телевизионен водещ Слави Трифонов водиха експертни разговори за подкрепа по конкретни политики.