Плашат с "приятелски съвети" журналист след скандален репортаж с Пламен Бобоков

Иво Никодимов

Иво Никодимов

Журналистът от БНТ Иво Никодимов сподели във Фейсбука си, че е бил заплашван след репортаж с бизнесмена Пламен Бобоков. Припомняме, че криминалният репортер вече беше нападан през 2017 г., докато се прибира от работа в Борисовата градина.

"На 25 юни вечерта, буквално минути след като се излъчи репортажа с бизнесмена Пламен Бобоков, получих на вайбър следния приятелски съвет: "Разбирам, че си журналист, а не изкопчия, но ще си позволя да ти дам приятелски съвет: не ходи в Борисовата градина и се движи сред хора. Приятна вечер".
Може да е случайно, може да е добронамерено - сами преценете", написа във Фейсбук Никодимов. Още на видеото се вижда, че бизнесменът няма добро мнение за Иво Никодимов и раздразнен му казва, че няма да отговаря на въпросите му. Пламен Бобоков предупреждава останалите колеги да не дискредитират президента Румен Радев и да не се занимават с манипулации. Никодимов го пита какво разбира под "манипулации", но вместо да отговори, бизнесменът го обвини в некомпетентност. Вижте репортажа, след който журналистът е получил "приятелските съвети".