Почина легендарният треньор на Жоро и Васил Илиеви, големият Илия Печикамъков

Бях им втори баща, след като техният почина, покосен от инфаркт, разказва за братята любимият им треньор по борба

На 74-годишна възраст след кратко боледуване почина Илия Печикамъков, международен съдия по борба. Той бе заслужил треньор, дълги години беше наставник в ЦСКА, както и в ЦСУ „Олимпийски надежди”.

Бивш треньор на националния отбор по класическа борба за юноши до 18 години и за младежи, както и в Централната армейска спортна школа. Той бе също ръководител на Съдийската колегия към БФ Борба. 

Сред най-известните му възпитаници са покойният президент на Локомотив Пловдив Георги Илиев и брат му Васил Илиев.

Поклонението ще бъде в събота, 28 декември, от 11,30 часа в ритуалната зала на Централни софийски гробища.

БФ Борба изказва съболезнование на семейството и близките му.


***
"Като ученици Васил и Георги преживяха силен удар. Почина баща им. Васил беше в десети клас, а Георги в девети. Татко им беше миньор. Става в пет сутринта за работа и се приготвя да отиде на работа в мината. Пада като покосен на прага на апартамента. Умира от инфаркт. Станах като втори баща на Васил и Георги. В "Олимпийски надежди" Васил Илиев е сред най-добрите борци. Върви му и в училището. Нещо, което не може да се каже за брат му. Георги имаше качества за борец, но не спазваше режим. Много обичаше живота, момичетата, нощните заведения. Васил беше друг. Мислеше само за борбата. В нашия спорт често се намесва субективният фактор. На няколко пъти съдиите го режеха в мачове, когато е очевидно по-добър. Въпреки това стана шест пъти републикански шампион във всички възрасти", разказва приживе в интервю за "168 часа" Печикамъков.