От днес започва подмяната на перките с колчета по "Графа"

Фандъкова обясни, че забавянето се дължи на факта, че е трябвало първите партиди от новите ограничители да се произведат

Започва подмяна на "перките" на ул. "Граф Игнатиев" в София, съобщава bTV. До мярката се стигна, след като преди дни отново имаше пострадал - жена се спъна в тях, а разгневеният й съпруг беше арестуван заради опит да ги разруши. От Столичната община посочват, че след обяд започва подготовката за подмяната на трамвайните ограничители с 60-сантиметрови чугунени колчета. Припомняме, решението беше взето още през април, но досега така и не беше осъществено.

Кметът Йорданка Фандъкова обясни, че забавянето се дължи на факта, че е трябвало първите партиди от новите ограничители да се произведат. Тя поясни, че колчетата са купени от общината, но работата няма да се плаща от нея, а от изпълнителя. Разгневеният съпруг, който откърти няколко от перките и беше задържан за 24 часа заяви, че съжалява за постъпката си, но все пак е доволен, че е постигнал търсения резултат - да се предотвратят бъдещи инциденти. По информация на Софийската районна прокуратура срещу него е повдигнато обвинение за унищожаване или повреждане на чужди вещи.