Бой последен ли е този за Корнелия Нинова?

Наше дело правое. Враг будет разбит. Победа будет за нами - да се гушнем до задушаване с Путин

Светослав Пинтев 

„И моето сърце ръкоплеска във името на живота.Ти, Партийо, си майка на живота, писа навремето един бард на социализма. 

Сърцата днес отново ръкоплескат

Лидерът на БСП Корнелия Нинова тръгна на пореден поход за властта навръх 9 юни и измисли ново ОФ, само на левите сили. А те у нас са цяла сюрия, повечето известни само на председателите си и техните семейства. 
„Бой последен е този”, пеят сърцата им. А за Корнелия може наистина този бой да е последен.
Апропо, близките й съюзници от „Възраждане”, острие на столетната партия на улицата, тръгнаха да се разпадат, а аз още не мога да стопля националистическа или националсоциалистическа формация са, нито какво точно ги свързва с БСП. Само любовта към Путин ли? Или има и нещо друго, неуловимо?
Корнелия май не си прави сметката, че няма по-сигурен начин правителството да се закрепи от нейните 

походи към властта

Ако ще Али Баба, преродил се днес като Васил Божков, смятан също за повелител на тракийското злато и хиляда и една древни гробници,  откъдето го вадят, да им е дал да изнесат цялата му домашна пещера, с  всичките му там безценни накити, елмази, рубини, пъстроцветни килими и пр. дребнобуржоазни предмети на лукса.
Хората са гневни, когато разбойниците изнасят, разбира се, но много повече го плашат левите експоприатори, както се изразяваше покойният Владимир Илич. Те 

безжалостно тикат като стадо към чужди господари

А, и да напомня, че от 30 години от България ежегодно изтичат безценни антики за милиарди, свидетелствата за истинската история на земята българска, като абсолютно всички правителства са били съучастници на Божков в това. И няма да се изненадам никак, ако Кремъл има пръст и в този сюжет. Директорът на руското разузнаване Сергей Наришкин лично отиде в ОАЕ през февруари, да го спасява, доколкото си спомням информациите, които се появиха.
Корнелия Нинова пък не ще да вдене, че ако си мълчи и се прави, че я няма,  ако се престори на гъба в гората, правителството може да тупне като круша. И пред нея току виж блеснали житата на първата жена-премиер, пази Боже
 
Шансът й е единствено, ако ваканцува,

 както са изразяват някои другари от ДПС.  Ама не, тя като една Анджелика Балабанов е тръгнала да прави революция, даже като другарчето й с псевдонима Ленин.
Сякаш става и ляга с лозунга „Експроприация на експроприаторите” от които в крайна сметка е част по линия на „Техноимпекс”. Иначе се изразява като същинска лява демократка. 
„Левите сме призвани като автентични носители на битката с неравенствата, на грижата за работни места, за малкия и среден бизнес, като дадем решения за проблемите. От днешните решения зависи сигурността на България в бъдеще и спокойствието на хората, каза преди дни  Нинова. 
А не може да не знае, че походите й към властта взривяват точно спокойствието на тия хора, които 

са се напатили от бъдещето им 

Пък и т.нар. леви у нас са автентични създатели на неравенствата, по простата причина, че навремето дадоха милиарди на едни другари, за да управляват България като капиталисти и да осигурят
 
икономически член първи

Именно, за да служат на вечните си господари. 
 И няма как това да го прескочиш, ако си лидер на тази партия, та да почнеш изведнъж да бориш същите тези неравенства.
„Надявам се дискусията за бъдещето на лявата политика да се превърне в мобилизация за 

промяна в модела на управление 

и политиките в България“, каза Нинова в началото на дискусията за бъдещето на лявата политика в луксозния хотел "Анел" ", в който обичаше да отсяда ген. Леонид Решетников, когато гостуваше в София.
 Знаем, знаем, къде е болката и каква промяна на модела гоним. Сашето Симов  изрева  като ранена в сърцето пантера при Коритаров:  „Георги Първанов изви ръцете на БСП да подкрепи членството ни в НАТО“. 
Мъка…Да изневери на СССР и Варшавския договор този мръсник. Какво като ги няма, ще се възродят те и ще завладеят света. Наше дело правое. Враг будет разбит. Победа будет за нами!
Това е тяхната представа за модела на управление, да поправят тази ужасна грешка, да не сме в НАТО, да не сме в ЕС, да се гушнем до задушаване с Путин, който в края на месеца ще се обяви за самодържец, а пристигналите на Червения площад за Парада на победата лидери като Александър Вучич, Нурсултан Назарбаев, Румен Радев и пр. ще имат 

бойна задача да легитимират узурпацията

Споменавайки последния, сетих се за информацията отпреди време, че  Венцислав Стефанов президентът на футболния клуб “Славия“, дългогодишен съдружник и съратник на Младен Михалев-Маджо,  е организирал „случайната“ среща на лидера на БСП Корнелия Нинова с  генерал Леонид Решетников от КГБ преди президентските избори. 
Иначе Корнелия Нинова преди ден заяви в София: „Социалистите да бъдат спокойни – откакто съм председател не съм въвлякла партията в нито един задкулисен сговор за пари, облаги и договорки“...
Разбира се,
 
всичко е за социалистическата идея
 
 Даже Васил Божков държи огромен маслено платно с Георги Димитров на централно място в дома си. Заради идеята. 
„Не съм грабител, а идеен борец за парични знаци”, както казваше Великият комбинатор в „Златният телец”. В същата глава има и изречение:

„Нощ, нощ, нощ лежеше над цялата страна”

Това е началото на съветската епоха. А някои толкова искат тя да изгрее пак и у нас.