БСП е опасна за България - това е старата безскрупулна БКП, но скрита зад съвременни претенции

За да придобие власт, партията на Корнелия Нинова се предлага дори на десните

Николай Ненчев

Николай Ненчев

Николай Ненчев

БСП се дави в собствената си невъзможност да бъде партия от 21 век, но залага всичко, за да участва в следващото парламентарно мнозинство. Партията-столетница няма потенциала да излъчи силни лидери. Тя си остава 

нова опаковка на старата БКП

 с наследените от нея номенклатурчици, ченгета и червени олигарси. Отвсякъде е видно, че БСП е преминала своя политически пик по време на прехода и вече не е в състояние да увеличи електоралната си подкрепа. Червената партия отдавна е загубила своята идеология. Нейното ръководство няма нищо общо с левите течения на Запад. БСП следва по-скоро т.нар. съвременен руски консерватизъм на Путин. Тя не разполага с възпроизвеждащ се електорат. Не може да вдъхнови младите, защото няма нищо левичарско в себе си, а си остава същата тежка политическа машина, каквато е била преди 30 години. В БСП нямат инструменти за политически победи, но 

те са вещи в хибридната война, пропагандата и компроматите

 Не могат да излъчат силни послания и лидери, но знаят как да свалят властта и да инженерстват удобни политически проекти. БСП е опасна със старите си връзки и зависимости от руските ментори. Партията е готова да изгради парламентарно мнозинство с всеки и е готва да управлява по този начин. Отломки от БКП могат да бъдат забелязани в почти всички партии. Затова БСП е еднакво готова да управлява с националистите и с ДПС; с хибридните леви проекти тип „Мая Манолова“ или с който и да е друг от популистите. Може отново да си стисне ръцете с АБВ на Георги Първанов и да вкара в листите си казионни червени псевдоземеделци. 

В името на властта БСП е всеядна!

Нека си припомним, че през последните две десетилетия БСП консумира властта едновременно с монархистите от НДСВ и либералите на ДПС. За да придобие власт, партията на Корнелия Нинова се предлага дори на десните. Тя оферира гласовете си в София за Демократична България, само за да удари ГЕРБ, и успя в някои райони. Но това едва ли е от някаква принципна непоносимост към стила на управлението на Бойко Борисов. В ръководството на БСП има и такива, които биха се съгласили да управляват с ГЕРБ. В началото на този парламент имаше сериозна заявка за това от страна на Георги Гергов. 

БСП е опасна за България

Тя си остава старата безскрупулна БКП, но скрита зад съвременни претенции. Партията столетница днес има една-единствена цел - да е в основата на следващото парламентарно мнозинство и да участва в управлението на страната. Това обаче ще е много опасно за България, защото всички знаем за тежките последици, които винаги са настъпвали, когато тази партия се докопа до властта!