Ех, Банско, Банско – с руска пропаганда туризъм не се прави, русифицирате се по-зле и от Варна!

И в Югозападна България е като в Североизточна - проруската реклама е в ход

Александър Йорданов

Няма сняг, но е зима. През лятото бях в порусначения мой роден град Варна. Тогава писах и за руския анклав "Камчия", бъдещият "Крим е наш!". Но трябваше да отида за ден-два до Разлог и Банско, за да се убедя, че и в Югозападна България е като в Североизточна. Проруската пропаганда е в ход, банскалии са на път

 да забравят, че са българи

 В магазин в Разлог продавачката ми обясни, че известното местно мезе "Разложки старец" е "мясной продукт". Има си хас да не е, отвърнах й.
По главната улица на Банско предлагат на туристите сувенирни тениски с надпис СССР и с името на Михаил Калашников. Естествено, щампован е и едноименният съветски автомат. За да плаши туристите.
Кукувица е изпила акъла на тия банскалии, които рекламират СССР и Калашников. И за да е отвратителната гледка още по-отвратителна, видях витрина на 100 метра от Общината облепена с плакати агитиращи да се вземе участие в проруската акция "Безсмъртен полк". В сградата се помещават някакви "военно-патриотични съюзи". Те именно ще да са пропагандаторите на тази антибългарска акция. Защото 

не може терористи-комунисти да бъдат чествани като "безсмъртни"

 Това е кощунство. Не може съсипници на България, с ръце потънали до лактите в кръв, да бъдат чествани като "безсмъртен полк". Кой още в България не знае, че партията на българските комунисти е определена със закон приет от българското Народно събрание за "престъпна организация", а нейното управление на страната е характеризирано в същия закон като "престъпен режим"? Защо в Банско правят реклама на престъпници? Защо рекламират пропадналата поради собствената си некадърност държава СССР? Лошо, много лошо. Антибългарско и антидемократично. Няма да му върви на Банско тая година туризмът. Сигурен съм.