Какво значение има, че Путин е умрял - в Русия има още 115 млн. като него

Руският злодей ще бъде жив, докато е жива системата, която го създаде

Автор на графита: Софийския Банкси

Автор на графита: Софийския Банкси

Илиана Славова

Четири таблоида във Великобритания твърдят, че според информация на британското разузнаване руският президент Владимир Путин вероятно е починал и Кремъл го е заменил с двойник. В началото на март в руската блогосфера оживено се дискутираше същата тема, както и мистериозна публикация в Туитър на бившия премиер и президент Дмитрий Медведев, обявяваща кончината на Путин – свалена броени минути след появата си.
Колко от това е истина вече 

няма особено значение

Защото Русия продължава да обстрелва Украйна и да избива невинни. Дали в Кремъл е „оригиналният“ Путин, или негов двойник, или пластмасова имитация е все едно, защото той е продукт на системата, която продължава да произвежда зло. Аватар на държава от отровени умове. 80% от живеещите в Русия около 144 милиона души одобряват действията на Путин, което прави към 115 милиона. Сред тях винаги ще се намерят негови физически и 

ментални двойници или негови продължители, 

които да робуват на илюзията за имперско величие – тя се оказа по-устойчива от реформите на Горбачов и глътката свобода при Елцин. 

Путин не е флуктуация, а закономерност, затова смъртта му сама по себе си няма да доведе до трайна радикална промяна. Разбира се, руските елити може да имитират такава промяна, за да се освободят от бремето на санкциите, някои може наистина да се опитат да я постигнат. Но тя ще е възможна не след смъртта на Путин, а след кончината на системата, която го създаде.