Клети, клети патриоти и пишман, пишман войводи...

Слави да обучи „народните трибуни” на истински цирк, как простотиите да превръщат в позитиви

Патриоти - душата си за народа дават

Патриоти - душата си за народа дават

Светослав Пинтев

Ако на 7 декември бяха хванали лидера на „Атака” Волен Сидеров да кара с алкохол в кръвта, а не зам.шефа на ВМРО и активен евродепутат Ангел Джамбазки, щеше да е много по-интересно, разбира се. Нямаше да чакаме да обявят случката чак до 12-ти. Или не, сигурно пак щяхме да почакаме до тази сакрална дата.
 Волен щеше да заяви, че огласяването на инцидента в деня, в който става ясно, че европейските институции ще отсвирят исканията ни по пакета „Мобилност”, е подла атака на американския империализъм, 
световния ционизъм 

и европейския антипутинизъм
 
Или нещо подобно, 
Щеше да заклейми с пяна на уста изхвърлянето на Русия от спорта и очернянето й в негово лице, да  попита с кресчендо и рупор в ръка 50-те си придружители: „Затова ли са ни освобождавали руските и съветските другари, та да могат сега разюздани катаджии да вилнеят като башибозук, да се гаврят с избраниците народни и приятели на Кремъл,  да им изсипват бутилки 12 годишно уиски в гърлото, после и по дрехите, за да ги компрометират.
 Щеше да се сбие Волен с някой друг русофил, да го пребият, или  отведат в полицията даже,  за радост на народа и всеобщо веселие, а той

 да обяви джихад

Или нещо друго, още по-интересно. Нямаше никога да каже, че се срамува като Джамбазки, щеше да се гордее и да къса пагони като за Световно.  А сега какво?
 Хлябът, дето го продават във фитнеса до парламента, е от мъката по чер, няма съюз със СССР, че и зрелища за народа няма. 
"Джамбазки по никакъв начин не е използвал това, че е евродепутат, изпълнил е всички указания на органите на реда, дал е алкохолна проба с дрегер. След като пробата от дрегера се е оказала положителна, той сам е поискал кръвна проба. След като тя е излязла е станало ясно, че тя е под 1.2", както заяви  главният комисар на МВР. Това е похвално, разбира се, но по никакъв начин не променя дребния факт, че „патриотите” някак подсъзнателно се стремят да запълнят празнината в техните редици, останала след 

напускането на Бялата Златка

Нали така му викаше Нойзи. 
А Джамбазки има още много да учи. Слави Трифонов го призова във Фейсбук да си подаде оставката като евродепутат. Вместо да го научи на някои циркови номера и да се коалират с ВМРО. Дългия и без това така го влече да е войвода.
Волен Сидеров по времето на кабинета  Орешарски го снимаха как влиза с пистолет на кръста в парламента. Но смее ли някой да пипне този вечен крепител на правителства. Ама дори и на него едва ли му е хрумвало да се качи на самолета за Брюксел с „Макаров” в багажа, както направи преди година Ангел Джамбазки. Тогава евродепутатът коментира, 

сякаш никога не се е качвал на самолет,

 и сякаш основната работа на евродепутата е да трепе „селски интелектуалци” с  личното си оръжие: 
"Когато носиш оръжие открито, то предизвиква агресия, аз го сложих в сака, защото не го взимам с мен обикновено. Ако го носех открито, селските интелектуалци имаше вероятност да се възбудят. Забравяйки за него, метнах сака на рентгена на Летището и видях оператора как се ококори. Дойдоха служителите на Гранична полиция и казаха: "Извинявайте г-н Джамбазки, но имате в сака оръжие" и няма как да ви се получи. Аз, разбира се, отреагирах: "Кажете какъв е редът. Не съм уведомявал никого. Подписахме протокол, представих лична карта, представих валидно разрешително за оръжие.”
Да ти е работата в Брюксел, гаджето в Брюксел, да летиш непрекъснато по света и да не си научил, че в самолетите не ръкопляскат, ако носиш оръжие, това вече е пълна мистерия.
Клетите патриоти” опит нямат те, опит в културно-просветната и агитационна работа сред широките националистически маси, която да превръща 

Простотиите им в позитиви

А им се иска.
 Да сътворяват скандали с поведението си, от които да се възползват, като възбудят феновете си, днешните „патриоти” никак не умеят.  Не го правят  и талантливо. Не хвърлят тапи по сервитьори в брюкселски луксозни ресторанти, не са усвоили изкуството да печелят нелоши проценти на избори благодарение на това. 
Щото едно е да нападнеш френска дипломатка в самолета, да я обявиш за „терористка”, като така активираш всички кукундели и агресивни типове, друго е да слезеш от самолета на път за Белия дом с дисагите в ръчички, като малко овчарче от страната известна в миналото именно с овчарите и стадата си. А да си вицепремиер, министър на войната.
Или като евродепутата Андрей Слабаков да те хванат да пушиш в тоалетните на Европарламента. Може и да не беше в тоалетните, ама така говорят. Може да бъркам, просто се сетих за „разкошното” му стихотворение, посветено на политиците, където казва: Някои те наричат „дупе“, А за мен си просто гъз….