Когато военни управляват граждани, тогава жертва падат основни права!

По поръчка на военните полицаите в МС започват да чистят хора, а не списъци!

Авторът

Авторът

Цветанка Андреева

Идеята да се извадят от избирателните списъци масиви с хора, живеещи в чужбина е брутално погазване на гражданските права от страна на служебния кабинет. Това е отнемане на избирателно право на големи групи български граждани и няма нищо общо с така нужното прочистване на избирателните списъци от мъртви души.

Да, те ще имат право да гласуват в чужбина, но основното им избирателно право ще бъде отнето в Родината им. По много причини - като се започне от последиците на пандемията и се стигне до отпускарския сезон за работещи и студенти - много от тези българи ще бъдат в България и няма да могат да гласуват.
Толкова е 

дръзко, некомпетентно и антидемократично

 това предложение на министър Асен Василев, че не повярвах, като го прочетох като новина. Оказа се, че не е хибридна лъжлива новина, а реално предложение записано в стенограмата от заседанието на МС от 19 май 2021 г.
Какво седи зад тази идея – некомпетентност, злоупотреба с власт в ущърб на голяма част от суверена или откровено 

антидемократично мислене 

на един задаващ се политически режим по подобие на този в Русия и Беларус?
Вместо Радев и Янев да осъдят тероризма на Лукашенко с отвлечения самолет, с цел арестуване на журналист (както направиха цивилизованите държави), те решават проблемите с изборите, като заличават права, за които човечеството се е борило векове наред. Едно от тях, най-основното, е правото да избираш и да бъдеш избиран.
Как и кога през 21 век в България е възможно това?
Възможно е: Когато икономистите, които ни управляват не знаят, че

 българите в чужбина са най-големият инвеститор

 в България.
Когато ни управляват юристи, проспали в университета да научат за голямата битка и постижението "всеобщо избирателно право" и с лекота са склонни да го заличат.
Когато властта е в ръцете на министри, живели блажено в режима на комунистите, които бранеха брутално властта си от българската емиграция, преследваха я и дори убиваха с отровен чадър. 
Когато днешните ръководни кадри са обучавани в КГБ и ДС.
Голяма е опасността демокрацията вече да не е и на хартия!