КТБ е „Черната дупка“ на прехода, преобърна изцяло оценката му, крайно време е да се отвори бездната пред олигархията

Фалитът на банката отключи в главата на всеки българин по едно малко въстание на негодувание от наглостта на крадците

Кольо Парамов

Кольо Парамов

Коментар на Кольо Парамов за Faktor.bg

Фалитът на КТБ, предизвикан съвсем умишлено, ще се отрази като „черната дупка“ за българския преход. Британският уникален физик Стивън Хокинг смята, че черните дупки могат да водят към други вселени. Нашата КТБ обаче ни води към никъде другаде, освен 

до наглостта на българската олигархия и нейната политическа подкрепа

 Неин инструмент бяха всички онези, които съчиниха, отразиха и документализираха огромната фалшификация като подход към следващия фалит. Всички те – БНБ, правителство на Пламен Орешарски, бюджетната комисия в парламента, Асоциацията на банките и президентът на републиката се обединиха да срутят КТБ, пращайки държавата ни в някаква своеобразна „черна дупка“. 

Те толкова много искаха това, че след 5 години, към 6-и ноември 2019 г., слушайки главния свидетел на съдебната пиеса „КТБ“, виновниците остават в забвение. Остава само забравата като пародия, обозначена с фалита на банката. Стивън Хокинг изрично подчертава, че „черната дупка е област, пространството и времето, а тя не може  бъде напускана от нищо и от никого, дори и от светлината. Вярвайки на гения Хокинг, може да потвърдим, че всички онези, които участваха в замисъла и реализацията КТБ да бъде фалирана, ще бъдат разкрити до край. Няма да има никаква възможност някой да се отърве, като забогатее, преуспее или префорамтира своето място по подготовката на фалита. Доста хора сега смятат, че смисълът и съдържанието на 

това бъдещо ще се уповава на забравата,

отделена във времето. Тези, които разчитат на това, явно твърде много са се заблудили, защото тяхната лъжа, самозабрава и забогатяването им, както и нанасянето на огромна загуба за държавата, промени изцяло възгледа и оценката за прехода. Чрез КТБ той бе елиминиран като възприятие и необходимост за промяна. По този начин преходът беше възприет от 3/4 от българите като най-голямата лъжа, която ще промени съзнанието, търпението и похватите в търсенето на справедливост. КТБ за 60 месеца се утвърди като отрезвителен чадър за политическата реалност в родината ни. Колкото и бавно да вървим към всички взаимовръзки, към подготовката и фалита на банката, толкова по-ясно и точно се осъзнава парадоксът на това деяние.

В българската политическа история има няколко въстания. Те са подготвяни и продиктувани от организации и финансова подкрепа на определени среди, а главната им цел винаги е била сдобиване с политическа власт. Фалитът на КТБ се възприема все повече, колкото и да се отдалечаваме от него, като индивидуално въстание, 

негодувание и омраза от всеки българин към наглостта на политическата класа

 Ако това странно състояние не се отчита днес, то утре, като сборен компонент на несъгласието, ще изуми издъно всички, които поименно ще се знаят. Става въпрос за организаторите на ликвидацията на КТБ. Вижте например какво стана в Чили, в Боливия и дори близо до нас – в Чехия, а да не говорим за Хонконг. Нима онези, които с нетърпение искат да променят средата в своите страни са глупави или неинформирани? Напротив, те знаят всичко за своите управници, за техните пари, възможности, ум, интелект и майсторство на политическия похват. 

Трябва да се напомни и да се подскаже на тези, които попиляха КТБ. Те наказаха спестителите българи с над 2,6 млрд. лв., а държавата  - с над 3,5 млрд. лв. Успяха 

да откраднат и да претопят собственост за над 4,5 млрд. лв.

 Те направиха обаче и едно добро, като възбудиха в главата на всеки българин по едно малко въстание на негодувание от хитростта на крадците и промениха най-важното – оценката им за прехода и мястото им в него. Затова е време да уточним някои важни обстоятелства. 

В София протича съдебен процес. Всички наблюдаваме този театър на абсурдността и ще продължим да го правим. 

В САЩ се работи по темите „Магнитски“ и „Рико“

 У нас е интересно кой ще стартира първи по същността проблема, защото обикновено театърът е в няколко действия, а след това нищо чудно да последва и по-голямата премиера. Искам да кажа директно – нескопосаният театър почти винаги ражда новото представление с по-сериозните и важни, дори преломни роли. 

Понеже започнах с темата за гениалния Стивън Хокинг, искам искрено да пожелая нещо много важно и твърде уместно за прехода в България. Не е ли време след 30 години да се разбере на кого от нас му се полага да влезе в черната дупка, за да освободим държавата ни от експеримента  „КТБ“? Това от своя страна ще отвори бездната за наглата ни олигархия.