Президент за бой се стяга – има ли такъв спасител!

И алтернатива има, но тя е лява и фалшива - кремълска

Слави Трифонов

Слави Трифонов

Д-р Панайот Ляков

 В България паранормалното се приема за нормално. Ние сме  на първо място в света по брой на спасители, които не са на плажа. Те се подвизават на територия от невежество и простотия и търсят най-загубената аудитория. Раздават захарен памук и ваучери за екскурзии до острова на безплатния обяд. Помним вълнуващите преживявания с Принцесата на гражданите Меглена Кунева, спусната при тях от номенклатурната планета и Вождът на идиотите Бареков с шоуто „България без цензура”, където наказваше алчните капиталисти и раздаваше незаконните им богатства на бедняците. И двамата се „спасиха” на доходни служби в ЕС, а нещастните българи тотално осиротяха.

 И ето насред протестите дойде радостна вест. Национално представително проучване на „Маркет линкс” (28.07- 03.08) показа, че несправедливата и корумпирана власт на ГЕРБ и патриотите си отива логично и  статуквото губи позиции. 

 „Има такъв спасител”

 си отдъхнаха онеправданите граждани, жертви на олигархично-мафиотското задкулисие и това е партията на Слави Трифонов, която получава 15 % подкрепа.  ГЕРБ води само с 0,2 %, БСП има 13,5 %, Демократична България – 6,6 %, ДПС – 6,3 %, а обединените патриоти са под чертата – 3 %. Тези данни предизвикаха еуфория сред либералните анализатори, които обявиха „ Алтернатива има и „…статуквото не може да бъде възпроизведено”. Защото ще бъде пометено от двама силни лидери на Промяната: „Има такъв народ” на Слави Трифонов и „Демократична България” начело с Христо Иванов. Те „ще са носители на новото в бъдещото Народно събрание” и ще извършат чудеса, каквито в политиката няма. Макар че : „Засега партията на Трифонов е голяма неизвестна”. Ами тя е направо мътна - зад декорите на „7/8” не се вижда нищо политическо: идеи, позиции, програма, структури, хора. Освен старата „дъвка” референдум, който от пряка демокрация, например при „Брекзит”, се изроди в опасна хибридна манипулация, финансирана от руските олигарси. Колко му е да стане е при нас.

 Публична тайна e, че бардът на чалгата е подкрепян от президента Радев и на политическата сцена инкогнито ще гастролира президентската партия, която мнозина предвещаваха. 
Поредното мюре – партийна имитация, водена от гологлавия вожд на простаците. Потресаваща наивност, граничеща с глупост е, че 

 „Славеят на ъндърграунда”

 е носител на промяна. Близък приятел на босовете на престъпната групировка ВИС с финансов център „Мултигруп”,
почитател на Ахмед Доган (агент „Сава”) и на Държавна сигурност, конструирала олигархично-мафиотския модел (ОММ) на управление, срещу която не е обелил  лоша дума. 

Нито дума против руската „пета колона” у нас, 

която е мощен генератор на корупция в енергийните проекти, както и за нестихващите хибридни атаки на путинова Русия срещу националната ни сигурност и евроатлантическа ориентация. Е, ясно е, че милионерът Трифонов заедно със своя ментор президента ще засилят зловредното влияние на кремълската диктатура, към която много приляга да се извика: „Бандити – вън”.  

 Естествен съюзник на президентската партия  в новия парламент ще бъде професионалният „спасител” БСП, начело със  заслужилият борец срещу бойковизма и империализма „звеноводката” Корнелия.  Лидер, избран с подкрепата на червените олигарси (Георги Гергов, Кирил Добрев) днес се бори срещу разпада и олигархичното влияние в партийните редици. Груба, но справедлива, многословна и умерено лъжлива, тя вдъхва кураж, че ще опази резервата на червените таласъми и се готви да я изберат за управител. Тогава инкубаторът за социална фантастика ще заработи на пълни обороти и септември ще бъде май. Тя си е лика прилика с кумира на простаците и ще създадат ударен отряд, под командването на генерал Румен Радев, който се готви да спечели изборите и да управлява.

 С мюрето „Има такъв спасител” „Демократична България”   не може да  формира нито гражданска, нито дясна коалиция.  От данните за електоралните нагласи в проучването на „Маркет линкс” се налага заключението: Алтернатива има, но тя е лява и фалшива. Поради генетичните леви корени на ОММ статуквото ще се декомпозира и трансформира и промяната ще се изрази в „Седмо: кради по-малко” и по-незабележимо. Младите и наивни анализатори не знаят старата шопска поговорка:

 „Коза и комунист нямат наяждане”

А след десет години извън властта другарите направо са озверели.
  Има и друга голяма опасност, която прогнозира Иван Костов в чудесния си анализ за политическата обстановка. А тя е ескалация на политическата криза поради икономически, социален и здравен срив на населението и неспособността на сегашното управление да ги овладее.  Вероятно е  в разпокъсания парламент да липсва  отговорно мнозинство и невъзможност (дълго като в Белгия) да се състави правителство. Тогава следват нови избори, а през това време на власт ще бъде служебният кабинет на Румен Радев и неговата обвързаност с Кремъл да има тежки външнополитически последствия, включително и ревизия на евроатлантическата ни ориентация.