Президентската петилетка за две години - изпаднали сме в държавна кататония

Ако следващите месеци Петков и Василев не влязат в реален конфликт с президента, това означава, че са сключили мефистофелска сделка с дявола

Авторът

Авторът

Христо Слави Рачев

“Честният и открит човек гледа в очите”. Тъкмо обратното е, деликатният и изтънчен човек не гледа втренчено събеседника си в очите. Предпочита да рее погледа си някъде встрани. Само нахалникът гледа от упор. Опитва се да проникне в мозъка ви, да нахлуе в личното ви пространство и узнае някаква тайна; да огледа мозъчния ви релеф и извърши пладнешки грабеж. Не ни идва на ум, но офталмологът знае, че очите са изнесена мозъчна тъкан на открито. Всички пароли са на показ, при секс, зениците се отварят, погледът изгаря оголения лъскав мозък. Да напомня, че там в мозъка се състои оргазмът. Да ти “изтръпне мозъка” и амигдалата - бадемово образование в мозъка - където са сплетени проводниците на всички емоции. Ето защо, очите имат “щори”, които се спускат рефлекторно при опасност. 

Минути преди президентът Радев да положи клетва за още една петилетка се сетих за новогодишното му приветствие, разказ на посредствен човек, непременно решен да ни разчувства и въведе в заблуда. Беше мобилизирал цялата си оскъдна мимика, участваха ушите и веждите; настоятелно модулираше сипкавия си глас, за да ни трогне. Лицево разчувстван просеше доверие. Така принудено 

играе читалищният актьор,

 съвременният български комик. Като преиграват с лицата си, сякаш сме малоумни, изпълват душите ни с тъга по безсмислено изтичащия ни живот. Не ви трябва да четете какво е писал Дънинг и Крюгер през 1999 г., защото го знате от личен опит. Посредственият не разполага със сетива да схване посредствеността си. Радев, този политрук мрази разпуснатостта на Европа. За него демокрацията е разпасана команда. Усмихва се благосклонно, когато редиците са по конец, при маршировка стотици ботуши бляскат като един. Този човек разбира, че лъже и полага сетни усилия да прикрие това. Словесната му дарба е покълнала на партийни събрания, трибуни с червени покривки, летучки, от където избуяват високи специалисти по лъже самокритика до зловещи мерзавци. Справка при “другарите” в съвременното БКП. 

Ако следващите месеци Петков и Василев не влязат в реален конфликт с президента, който буквално им

 свали коланите и отпра пагоните с нарастваща перспектива за арест 

и бързо състаряване, това означава, че са сключили мефистофелска сделка с дявола. Разбира се, че това ни се е случило, пробата за бременност е положителна и оцветена в червено, 
забременели сме извънматочно от дефектен социализъм. 
Пустата му амигдала не работи добре в българската глава. Лошо братя българи. Дяволът броди из България и пазарува души. Мълвата несправедливо обвинява спринцовките, те вършат добра работа, но друг вид чипиране ни сполетя, директно от екраните. От зяпане на масмедии, още не рабираме, че 

слушаме хибридно реверберирания глас на Москва

 Чиповете от там са винаги по-старо поколение, като Москвича, Ладата, затова и моментално цъфнаха старите бойци с агентурни имена. С две леви ръце ни бръкнаха нахално в мозъка. Бившите доносници се подмладиха, придобиха самочувствие. Сега махаме с ръце над пропастта Евразия. Една пеперуда да кацне на празните ни глави и политаме. 
А това означава, че за да оцелеем ни трябват масмедии с добра хигиена, журналисти, които си мият ръцете, жабуркат устата с вносни дезинфектанти, притежават съвест и антитела срещу лявата пандемия. Българската действителност е лесна за преценка. Като страдаме от умствена недостатъчност и държавна немощ, търсим силен приятел. Русия с 2 процента дял от световния продукт, може да осмърди части от земята и водата, но няма да издържи битката с модерния свят. Иначе с купени европейски и световни политици от Русия можем да напълним вагоните на метрото и цялата трамвайна мрежа. Когато повече българи проумеят това, разговорът мигом тръгва по други релси. 

Смехотворният стар почин, днес добива смисъл: втората президентската петилетка за две години! Ура! 

Излавянето на лидерите на агентурните мрежи и изолирането им от властта е отличен летящ старт. Чипираните правят точно обратното - излавят прокурорите. Енергийни спецове къртят държавни зидове и носещи колони, удрят чепове на газопроводи, сключват договори за които се лежи доживот, вместо това се хилят от екрана с разкривено съзъбие, демонстрирайки денталния провал на българското зъболечение. 

Изпаднали сме в държавна кататония

 /нещо като вдървяване на тялото и ума/, да не се бърка с ерекция. Останалото е търкаляне на думи, монолози на Дърева и порцелановата кукла Шаренкова. Гледаме остарелите формати “Стани богат”, “Последният печели” и как президентската двойка се заклева. Гледайте и ако това е вашия избор, добре дошли в 2022 година. Където няма как да спечелим, нито ще станем богати.