Върховенство на закона ни трябва, а не медийни бомби

Атакувайте средата, която създава и се ползва от корупцията и е добила чувство за безнаказаност

Десислава Йованович*

Прокуратурата била пуснала снимка на някакъв списък с имена и суми, който била иззела при един от обиските от акцията за вноса и обработката на опасни отпадъци. И казват, че щели били да проверяват информацията от списъка.
Абе, уважаеми прокурори, народът няма нужда нито от медийните ви бомби, нито от следствените ви тайни.

Народът има нужда да атакувате средата, която създава и се ползва от корупцията и е добила 

чувство за безнаказаност

Изгърмяхте няколко бомби за Черепа, след като той безпроблемно отлетя за топла страна. Само, че народът гледа със съмнение как същите хора, които гласуваха удобен за Божков и другите колекционери закон, сега нахвърлиха предметите от колекцията му в кашони. Интересува го народеца защо сега откриват, че действително било имало пропуски в правовата база, по която действа комисията по хазарта, и заради която същата лимонка Божков си бил спестил плащането на повече от 500 милиона. Въпреки хилядите проверки на НАП. Същата НАП, която сурна личните ни данни в мрежата, за което след задграничната си почивка шефката й получи бонус.
Интересува се народът защо размахахте показно шпионската афера на Николай Малинов 5 години, след като той заяви в ефира на Българската национална телевизия по повод анексията на Крим: Честит ви Крим, нали знаете, че после идват Балканите. И после го пуснахте 

да си получи медалчето от Путин

 и да размахва пръст от екраните на руския телевизор.
Галевите ги пуснахте от ареста да се кандидатират(!!!) за изборите, и те били взели, че избягали.
Ей такива работи го интересуват народа - колко добре обосновани обвинителни акта вкарахте в съда, които са довели до ефективни присъди. На Масларова, на Масларов, на Божковци, на Ванковци 1, 2, 3, 4...
И как работите в името на това да бъдат пресечени тези практики в България.
А не да размахвате някакви непроверени от вас списъчета по екраните. И после 

всичко да потъва в мълчание

На тефтерчета, списъчета, написани на крак хартийки се нагледахме и наслушахме. И на благотворители се нагледахме. На зрелища се нагледахме. Само дето остава чувството, че се инсталира някой друг Божков, Василев, или който и да е там.
Върховенство на закона ни трябва, уважаеми прокурори. За всички. Не медийни бомби.
*Авторът е редактор на българската версия на разследващата платформа на  InformNapalm