Войната вече е икономическа за Европа – ще видят ли сега Радев, Нинова, Янев и Израждане истинското лице на РуZия

Да се готвим за сурови времена - вината е на Адолф Путин и патологичния рашизъм

Бодра смяна путинофили

Бодра смяна путинофили

Проф. Николай Слатински

На 26 март се опитах да прогнозирам развитието на войната в Украйна и очаквах критичната дата да бъде 15 април. Смятах, че след тази дата нещата ще изглеждат по различен, а може би и по коренно различен начин.
Всяка война, водена от разпасал се и обезумял диктатор има тенденцията да ескалира. Затова и пишех през изминалите седмици докъм края на март, че войната на рашисткия Мордор срещу Украйна тепърва започва. 
Разбира се, датата 15 април бе условна. По-важното бе увереността ми, че войната ще навлезе в нова, далеч по-опасна фаза. 

Адолф Путин иска да предизвика Запада, 

да го въвлече пряко в тази война. Въвличането на НАТО ще докаже със задна дата неговата параноя и обсесия, фобия и налудност по отношение на НАТО.
Така че от гледна точка на моите прогнози, може да се каже, че количествено има изместване с десетина дни, но качествено процесите в немалка степен оправдават тези прогнози.

Путин е хипнотизиран от датата 9 май, 

иска му се неистово да има Парад на победата. В същото време той очевидно губи войната от гледна точка на целите и сроковете, които си бе въобразил.
Заедно с това 200 хиляди интелигентни руснаци са избягали от Русия от началото на войната. Например Кипър е препълнен от IT и AI специалисти, там западните фирми пренасят офисите си след прекратяването на дейността си в РуZия.

Затова Путин прибягва до 

ПРЕДПОСЛЕДНОТО възможно средство - да завърти кранчето на енергийните ресурси

 Това е признак на безсилие. Остава му ПОСЛЕДНОТО средство -тактически ядрен удар и-или използване на химическо оръжие.
Войната от гореща на територията на Украйна се превръща в икономическа война на територията на Европа. Нека сега Радев, Нинова, Янев и Израждане видят истинското лице на РуZия. 
Впрочем, победата на Украйна може да предизвика импийчмънт на нашия президент. Неизбежно е проруските и пропутинските действия на част от върховете на политическия ни елит да бъдат трансформирани в оценката за тях като национално предателство. Тези политици трябваше да осъзнават последиците от путинофилските си действия! 

България е в изключително сложна ситуация. Чакат ни огромни вътрешни раздори. Те могат да преминат в гражданско насилие.
Освен категоричното осъждане на РуZия от мнозинството българи, ще се намеси и бремето на газовата война, която ни обявява Путин. Това вещае тежки икономически и финансови месеци за страната ни.

Българското общество ще страда, 

но може след това страдание да излезе по-силно. Защото заедно с това страдание ще тече процес, както писах, на "пресъхване на корените на сляпото, на прекомерното, на болезненото, на инфантилното русофилство и ще се стигне до постепенно преосмисляне на нашата история и на ролята на Русия в нея".
Цялата стратегия на Адолф Путин се разбива на парчета. Швеция и Финландия до лятото ще подадат кандидатурите си за членство в НАТО и приемането им ще бъде въпрос на часове. Не стига, че Путин няма да може да спре Украйна в пътя ѝ към европейските и евроатлантическите структури, не стига, че рашистките орди затънаха из украинската земя, но сега и Швеция и Финландия ще се присъединят към НАТО. Оттук пътят към членството в НАТО за Австрия също ще бъде открит. И не само за Австрия. 

НАТО ще се превърне в последната защита на всеки от Адолф Путин

 и обезумялата РуZия!
Какво - ще бъдат използвани ОМУ срещу Украйна, за да се покаже на Швеция и Финландия какво ги чака? Безумие би било!
Според мен, колкото и да е заспало руското общество и колкото и да е обезкървено то заради емиграцията на всичко, което е срещу режима на Адолф Путин, използването на ОМУ би било краят на Адолф Путин.
Друг е въпросът, че Путин освен психически болен е и физически болент и годините му (ако не и месеците му) са преброени, а това може да го тласне към всякакви престъпни действия. Макар че в никакъв случай картината не е такава, че да си представим просто и лесно как той протяга ръка и натиска фаталноко копче от фаталното куфарче...

Накратко, както казва Гари Каспаров, един диктатор се спира само когато бъде спрян. И още - Путин няма алергия от кръвта, на него му е все едно колко кръв ще се пролее в резултат от неговите безумия. 
Трябва 

да се готвим за сурови времена

 И е много важно нито за миг да не забравяме чия е вината за тези сурови времена. 
Вината е у Адолф Путин и патологичния рашизъм, превърнал се в идеология на едно общество, тежко болно от паранои и обсесии, фобии и налудности.