Заклинанията на бабавангелизма и COVID-19

Подло се съчетават примитивна мистика, липса на вяра в Бог, вещерска нагласа и зараза с кремълска пропаганда

Пророчицата и руския президент

Пророчицата и руския президент

Георги Боздуганов

БАБАВАНГА се пише слято, защото не е име. Това е понятие. Категорията съчетава въпиещо невежесто, примитивна мистика, липса на вяра в Бог, вещерска нагласа и зараза с кремълска пропаганда.

Лицето Вангелия е било 

инструмент на 6-то управление на ДС

 Технологията на употреба е елементарна. Желаещите да получат “прозрение свисше” (врачуване) се записват и чакат с месеци. През това време агент на управлението набира информация за кандидата: 1. От досието в ДС, в случай че има такова. 2. По месторабота - от автобиография, данни от ведомствения служител на ДС и колеги членуващи в БКП. 3. По местоживеене - от кварталния отговорник, домоуправителя, районния служител на ДС. 4. От здравния картон на кандидата в съответната поликлиника - чрез отговорника по ДС. 5. От роднини и близки, ако са вербувани. 6. На място в Рупите - от агенти размесени в групата на чакащите, които изкопчват допълнителна информация под формата на дружелюбен приятелски разговор.

Преди приемане на всеки кандидат за “пророчество”, при Вангелия е влизало лице от нейния близък кръг, което е давало нужната биографична информация. Врачката е имала услужлива памет и веднага е споменавала името на някой роднина, заболяване, професия и др. примесени с всякакви нелепости за бъдещи събития — по собствено усмотрение.

Преди 28 години, в качеството си на правителствен служител, съм научил за характера на тези “сеанси” от бивши офицери на ДС. Според тях място за притеснения няма - над 90% от “гледанията” са отчетени като случаи без оперативен интерес.
Зная, че е възможно да имам неприятности за тази публикация, но 

смесването на вещерски заклинания с епидемията от COVID-19,

 което напоително се бълва от руски електронни медии, е изключително опасно и стои над личния ми интерес. Лековерни и невежи хора се поддават на внушения, че “всичко е предопределено” и не е необходимо да се спазват мерките определени от Националния щаб и Правителството. Те са потенциални масови убийци във време, когато сме длъжни да оцелеем с най-малко жертви. Наш дълг е да спазваме стриктно предписанията и да не се поддаваме на пагубна пропаганда!