​Хибриден президент в хибридна операция срещу България

Още от времената на Петър Първи на България е предопределено да бъде само частица от така наречения Гръцки свят

Капитан I ранг о. з. Васил Данов

Поне от две години в Българската армия и в МО знаeха кой е ген. Румен Радев, откъде идва и накъде отива. Обструкцията срещу ремонта на българските изтребители МиГ-29 в Полша и съвпадението на теми и тези с изявленията на о. з. ген. Михов в парламента и с официалния представител на РСК МиГ у нас летеца-космонавт о. з. генерал-майор Александър Александров говореха достатъчно ясно за съдържанието на

конспирацията

Без да иска или напълно съзнателно, Корнелия Нинова го злепостави пред МО и пред некомунизираната част от българското офицерство. Ето как: ген. Радев все още е действащ офицер, а на 1 август др. Нинова обяви номинацията му за кандидат-президент от листата на БСП, като подчерта, че „има неговото съгласие”.

Значи докато ген. Радев (уж) е служил само на Отечеството и е командвал бойната авиация, изпаднала в тежко положение поради действието и бездействието на червените генерали Любен Петров, Михо Михов, Никола Колев, Златан Стойков и на депесаря Симеон Симеонов, др. ген. Радев е водил неофициални разговори с политически дейци от БСП, обсъждал е варианти на политическо поведение в президентските избори, може би е споделил военни тайни и планове, които от щаб-квартирата на БСП веднага са 

литнали към Генералния щаб на др. Путин

Кадровици от МО припомнят, че за далеч по-скромни и не съвсем доказани политически игрички бяха уволнени дисциплинарно армейски генерал Любен Петров, генерал-майор Ангел Марин и генерал-лейтенант Люцкан Люцканов.

Радев очевидно бе в грубо нарушение на ЗОВС по отношение на деполитизацията. Едва след публичната номинация от БСП ген.-майор Радев подаде рапорт за пенсиониране. Със свръхзвукова скорост рапортът бе подписан от началника и от министъра на отбраната, бе разгледан в Министерския съвет и министър-председателят подписа предложение до държавния глава за уволнение на бъдещия президент.

Държавният глава няма изрично разпореден от закона срок да подпише указ за пенсиониране (уволнение) на ген. Радев. Президентът може да забави указа по свои държавнически съображения (например, необходимостта да бъде проведен търг за новия тип самолети, които предстои да закупим) и да реши, че експертизата и патриотизмът на ген. Радев са изключително необходими на Българската армия. Сега, в момента.

Но и президентът Плевнелиев като истински стахановец още на следващия ден след получаване на рапорта и предложението на МС удостои Р. Радев с указ за освобождаване от армията. Явно всички бързаха, да не би да попречат на въздушния ас и

да „не му убият бъдещето” в политическото блато на Родината

В същото време Михаил Миков предупреждава, че Радев е издигнат в нарушение на вътрешнопартийните правила на БСП. Как така непознатият в широките червени маси генерал се е оказал по-разпознаваем и желан от самия Миков, от Мая Манолова, Румен Гечев и други лидери? Това говори единствено за задкулисна договорка под патронажа на Русия и агентурата на Путин. Вероятно им е казано в прав текст, че ако и сега се издънят, Москва ще търси нови проекти в България, а на тях повече няма да разчитат. Така тази кандидатура се оказа последният шанс на промосковските партии да заслужат доверието на своя господар в Кремъл.

Следователно, към 1 август т. г. бе извършено въпиющо нарушение на закона: политически заговор с участието на руски геополитически стратези, на наследниците на терористите, взривили храма „Света Неделя” и на висш български офицер. Би било редно министърът на отбраната и служба „Военна полиция и Военно контраразузнаване (ВКР)” да изпълнят задълженията си: да предложат лицето Румен Радев за дисциплинарно уволнение от армията и

да сезират Военната прокуратура

По-паметливите помнят, че през октомври 2015 г. ген. Радев съвсем коректно подаде оставка като действащ офицер и отдавна щеше да бъде при истинските си работодатели, но един "свръхкомпетентен" господин го покани на лична среща, след която генералът оттегли оставката си.

Какво подсказа дадената и изтеглена в един и същи ден оставка на командира на ВВС? Че действащи генерали от ВВС са против правителственото решение самолетите МиГ-29 да бъдат ремонтрирани в съюзна Полша. Защото по-мили са им съветските (руските) самолети и другари. Ген. Радев прави нещо повече: изпраща копие от внесената си в МО оставка в авиобаза „Граф Игнатиево”, до личния състав на най-голямото военно летище, където редовно се организират съвместни учения и операции със съюзниците от НАТО.

Идеята е ясна: щом храбрият генерал хвърля оставка в знак на протест, значи очаква подкрепа от летците и техниците. С митинг, с подписка, с писане на простотии по червените сайтове.
Но неочаквано в конфликта се намърда премиерът Борисов. По закон той не е страна в спора. Правото да приемат и да искат оставки на генерали е предоставено на министъра на отбраната и на президента като върховен главнокомандващ. Но г-н Борисов за пореден път изземва функциите им, кани “на разговор” въздушния генерал и той с цялото си мъжество “оттегля” оставката. Като остава на служба, въпреки конфронтацията с политическото ръководство на МО и с президента. Паралелно с Радев вторият български космонавт и герой на СССР Александър Александров сипе огън и жупел срещу полските съюзници, че са си позволили наглостта да ремонтират българските самолети без одобрението на руската компания РСК МиГ. Защото др. Александров е щатен представител на РСК у нас, тоест нещо като официален рубладжия.
Както ни казва този инцидент? Че в България 

действа група от просъветски (руски) агенти,

чиито представители са в парламента, в Щаба на ВВС, в бизнеса и в неправителствения сектор (моравочервени Съюз на офицерите и сержантите от запаса, Съюз на ветераните от войните, съюзи на запасни разузнавачи, контраразузнавачи, командоси, ОСВО и КООСО – сдружения на ченгета и комуноиди).
Излиза, че всеки генерал-генетичен комуноид може да заеме антинатовска, политическа и проруска позиция, стига да получи личната подкрепа на премиера.

Да, срещу България работят сериозни подмолни сили. Операциите „Заслон“ и Балканска пролет“ са разработени в секретните центрова на Руската федерация. Не бива да забравяме, че на Путин му се ще да изглежда като руски император и иска да върне славата на Матушка Рус. Още от времената на Петър Първи, от 1724 г., действат планове и схеми, в които на България не е съдено да оцелее. Тя е предвидена да бъде частица от така наречения Гръцки свят, а Черно море още тогава е трябвало да стане руско езеро.

Апропо, вчера Генералният щаб на Руските въоръжени сили съобщи, че цялата акватория на Черно море е „под контрол”.