​Как да няма Брекзит, след като лидер на европейските социалисти е Станишев

Европа да преоснове себе си в духа на Аденауер и Шуман

Д-р Любомир Канов, Ню Йорк

Не може да се очаква в ЕС, където председател на социалистите е Сергей Дмитриевич Станишев, да не се разбунтува свободолюбивия англичанин. Брекзит е бунт срещу политическата коректност на разпищолилите се бюрократи от Брюксел. А Меркелското ислямофилско фиаско просто потвърди инстинкта на мнозина, че този опит за социално и демографско инженерство предприет от незнайно от кого инструктиран левичарски "елит" е нито случаен, нито различен като цел от намеренията на онези мислители, които винаги се "борят" за тържеството на идеите на дедо Карл Маркс. Съответно, нито унгарския, нито полския, нито австрийският бунт срещу диктатът на РС са случайни или неочаквани явления. А опитът да им се лепне епитет "фашистки" или "расистки" няма да успее.

Англия е родината на Магна Харта

и трудно ще бъде зацапана с обвинения в недемократичност. Всъщност Европа е онази, която измени на демокрацията, като остави да се развилнее брюкселската бюрокрация и позволи плячкосването на публични ресурси от хора, които нямат никаква причина да ги ползват, под вещото ръководство на чиновници, които служат не на работещите, плащащи данъци хора, а на лявата масово втълпявана идеология.

Много е вероятно, поради сходни настроения в дълбочина и при американския народ, за Президент есента да бъде избран Доналд Тръмп, защото той успя да долови и да възседне това смътно недоволство от самозабравилия се ляв "елит", който от доста време вече не практикува конкурентен капитализъм, а своеобразен капитализъм на договорките между "нашите" в комплот с корумпирани политици, криминализирани профсъюзи и почти изцяло идеологически вдъхновена лява преса и образователна система. Уви, именно тези тенденции, които доведоха накрая до Брекзит, направиха Путин да изглежда на този фон едва ли не нормален и, нещо което граничи със зловеща шега, дори защитник заедно с агент Гундяев, на християнските ценности. Ето такъв един защитник на европейските и християнски ценности си причиниха и самопредизвикаха парализираните от РС европейски политици. 

Настъпи време разделно,

в което Европа решително трябва да престане да се сгъва в коленете и обединена около една отрезвена и справедлива Германия и една превъзмогнала социалистите Франция, освободена от бюрократични недомислия, да преоснове себе си в духа на Аденауер и Шуман. Великобритания винаги ще остане и ще бъде част от общата европейска цивилизационна и икономическа идентичност и общност. А всички в Европа и по света ще продължат да си общуват на английски.