​Нужен е нов съюз – на жертвите, щавени от руския империализъм

Полша и Украйна дават достоен пример – България да стане ччаст от него

С нашите пари, тази паразитна кремълска империя продължава да строи танкове и ракети, насочени към нас


Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

Новият полски президент Анджей Дуда встъпи в длъжност.

Очертава се политически, икономически и военен съюз между Полша и Украйна. Дано.

Логично, нормално, естествено, необходимо!

И двата народа столетия са под руско робство. И двата народа се освободиха от клещите на руския империализъм през 1918 г., но само година по-късно Украйна отново попадна в ноктите на уродловия двуглав кремълски орел, което костваше живота на милиони укранци, уморени от глад и терор през 1932-1933 г.

Да припомня, че още през 1880 г. Русия дори приема закон, с който се забранява изучаването на полски език в полските училища. По същото време, в което организира в България преврати, метежи и убийства на български политици за да предотврати Съединението и да ни присъедини като поредната губерния.

По-късно Полша бе разделена между СССР и Хитлер с приятелския договор Молотов-Рибентроп от 1939 г. и по стечение на обстоятелствата отново попадна под руско робство за почти 5 десетилетия.

Подобно на България, и Полша, и Украйна бяха задължени да предоставят на Кремъл десетилетия наред селскостопанската си продукция под себестойност и да изкупуват скапаната и остаряла съветска технология и непотребно въоръжение.

Полша успя много бързо да се откъсне от руския олигархичен модел на ограбване на национални ресурси.

В резултат полската икономика дръпна рязко напред и днес има един от най-високите ръстове в ЕС.

Брутният вътрешен продукт на Полша достигна до 1/4 от този на цялата Руска федерация, барабар с целият им нефт, газ, злато и диаманти.

Всеки българин може да се убеди сам, след като през зимата в търговските ни вериги се продават дори полски домати?! Факт. Само в Краков годишният поток от туристи е 6 милиона.

Колко бяха по нашето Черноморие?

Двете държави са с обща територия колкото три Германии и население почти 100 000 000.

Украйна, житницата на Европа, която от три столетия изхранва паразитната руска империя, вече даде категорична заявка за независимост. Украинците се усетиха.

И никой не може да ги спре

Украйна, с нейните безкрайни полета и трудолюбив народ, с нейната авиационна и ракетна индустрия...

Този мощен съюз е гарант за двата народа, че повече няма да станат заложници в игрите на големите западни държави с Русия. Най-вече Германия. Та и САЩ.

Да припомня, че Германия продължава да плаща за руския газ с 50% по-ниска цена, отколкото нашите държави.

И това не е случайно!

Както не е случаен и фактът, че още миналата година съседката ми с висок пост в полското посолство се възхити на плаката, който возя в колата си "Солидарност с Украйна"

"Солидарност" изписан както логото на работническият профсъюзът на Лех Валенска, който през 1980 г. въстана срещу поробителите...

Българските държавници и българското общество не само трябва да подкрепят и адмирират този съюз, а да сторим така, щото да се присъедим към него, да го разширим и направим по-силен и независим.

На нашите държави - от Финландия до Грузия (попаднали в ноктите на Руската империя като губернии и колонии) е необходим подобен съюз. Финландия, Литва, Латвия, Естония, Полша, Украйна, Румъния, България, Грузия, Чехия, Словакия, Унгария трябва да имат възможност сами да отблъснат всяка руска агресия, всеки опит на руския империализъм за нова експанзия - било то военна, политическа или икономическа.

С ясни правила за солидарност и подкрепа

Със законодателни мерки, париращи нови опити за паразитна икономическа експанзия на руския империализъм.

Да уточня - над 30 % от българската икономика е в руски ръце. Само "Лукойл Нефтохим" АД за последните 6 години е реализирал приходи от над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА.И не е отчел и стотинка печалба.

БТК, която също е руска собственост реализира годишен приход от порядъка на 800 000 000 лв. и също не отчита и стотинка печалба.

Булгартабак също е руска собственост.

ДПС е руска собственост, както и веригата им Lafka, а покрай нея дори и ФК "Левски" София.

Аптечни и търговски вериги, хотели, заводи, милони декари земя...

Отворете Търговски регистър на Република България и ще видите, че регистрираните руски фирми в България са вече над 50 000.

Най-големият производител на скъпия ток от ВЕИ е "Лукойл енерджи"

За последните 4 години е декларирал приходи от над 600 000 000 лв.

Списъкът е безкраен. Българинът е щавен пезпощадно и с високите сметки за парно, защото България продължава да плаща най-високата цена за руския газ в Европа.

Зависимостите са ужасяващи. Те съсипват българската икономика. Те владеят медии, журналисти, парламент и министри.

Моделът КОЙ е модел, заложен от Кремъл 

още преди 1989 г. Неслучайно руската Корпоративна търговска банка е главен спонсор на ДПС.

Призовавам Бойко Борисов, призовавам българския политически и стопански елит, доколкото е останал български, призовавам българското общество към трезв размисъл и оценка на обстоятелствата, така щото да се предприемат спешни мерки относно националната ни сигурност и огромния финансов ресурс, изцеждан от България в посока Кремъл.

Призовавам България да стане инициатор за изграждане на един мощен съюз, с единна политика на солидарност и подкрепа срещу експанзията на руския империализъм и корупционни практики.

Не бива да позволяваме повече нашите държави и народи да стават заложници в геополитическите игри на Кремъл в опита му за оцеляване и паразитиране на наш гръб.

Нито капка руски газ и нефт не бива да влизат в ЕС!

Независимо колко й се иска на Меркел.

Защото с тези пари, с нашите пари, тази паразитна империя продължава да строи танкове и ракети, насочени към нас.

Защото с нашите пари тази империя продължава да упражнява корупционни практики и да изкупува на безценица още икономически активи в опита си да продължи паразитното си съществуване. И примерът с КТБ е най-очеваден.

Призовавам, докато е останало нещо от България!