БСП готви скандална Позиция за 3 март - МС да обяви план за пълна отмяна санкциите на Русия

Позитанци са активирани да използват и превърнат България в троянски кон на Кремъл

Корнелия Нинова
БСП настоява МС да изготви поетапен план за пълна отмяна на санкциите наложени от ЕС на Русия и това да се превърне в акцент на българското европредседателство. Освен това червената партия иска депутати от руската Дума да пътуват свободно в страни от ЕС, като БСП предлагала на Русия да извади от забранителните си списъци европейски политици. Националният съвет на червената партия настоява и правителството да предприеме конкретни мерки за подобряване на двустранното сътрудничество с Русия - политическо и икономическо.  Тези претенции столетницата е формулирала в специална Позиция ( виж в галерия, б.р.), във връзка със 140-годишнината от Руско-турската война и отношенията България-Русия. 

Вчера на проведения Национален съвет на БСП в столицата е бил разглеждан проект за Позиция, която предстои да бъде приета. Faktor.bg получи от свои източници копие от този скандален документ. Много от членовете на партийния форум вътрешно не били съгласни със скандалните формулировки и тези, но  в партията витае страх при несъгласие с политиката на Корнелия Нинова. Обсъжданата Позиция е поредното красноречиво доказателство, че наследниците на комунистическата партия искат без основание

да използват и превърнат България в троянски кон на Кремъл 

и да дестабилизират страната в този важен етап от европейската й перспектива.

В Позицията социалистите отново твърдят, че от санкциите на ЕС срещу Русия страната ни търпи огромни загуби. Правителството е обвинено, че е удължило санкциите срещу Кремъл до юли 2018 г. и води политика само с ЕС.  А БСП била последователна и искала тяхното категорично отпадане. Според социалистите  имало политици, които се  опитвали да омаловажават или подменят историческите факти около Руско-Турската война, но Плевен и Шипка били в сърцата на всички българи.

Скандалната Позиция, с която БСП възнамерява да облъчи обществото в навечерието на 3 март, е поредната смесица от полуистини, откровени лъжи, манипулации и огромна доза лицемерие. Няма съмнение, че родните социалисти, достойни наследници на комунистите, са отново активирани от Кремъл, а целта е компрометиране на България и изваждането и от ЕС. Тактиката явно ще бъде същата, както след юни 1941 г. – подривна дейност и клатене на държавата с всички средства.

Премълчаните истини

Първо, хората на другарката Нинова в Позицията не обелват и дума, че тези санкции срещу Русия са следствие от окупирането и анексирането на Крим, от терористичните действия срещу райони на Украйна, заради неспазване на Минските споразумени и агресивната им политика и хибридна война срещу независими съседни държави, Балканите и Стария континент. Русия отказва да се съобразява с международното право и иска да налага  силово свои правила и зони на влияние. Това е разбирането на българското правителство, подкрепяйки санкциите на ЕС. За тези истини обаче наричащите се български социалисти не обелват и дума, представяйки Русия като невинна жертва на някакъв международен заговор, който е осъществен и с българско участие. 

Днес БСП и ръководството й се представят за най-верните и ревностни бранители на Русия, водили последователна политика за отпадане на санкциите – а  мълчат пред електората си и подминават факта, че правителството на Пламен Орешарски през март и юли 2014 година също прие и потвърди санкциите срещу Кремъл. Нима позитанци са забравили, че това правителство беше тяхно и сляпо изпълняваше политиките на БСП. Защо тогава не се противопоставиха на санкциите и не ги осъдиха - имаха и власт и гласове да вземат решение удобно за Москва?

Политическото лицемерие в БСП винаги е било гръбнак на партията им. Както днес екипът на Нинова мълчи за дадената от БСП през 2001 г. оценка, че работническо-мениджърската приватизация е разбойническа, така се правят и на „дебили” за политиката на Орешарски.

В проекта за Позиция БСП цинчно прокарва и пореден 

опит за разделяне на нацията

и дори за противопоставянето й и то на връх националния празник 3 март. Хората на Нинова смятат, че той е само техен и могат да го ползват манипулативно за нечестните си политики и домогвания. 

Никой не омаловажава и не подменя историческите факти, довели до освобождението на България. Проблемът е, че съвременният българин иска обективна история за своята свобода, без митове и лъжи, с каквито са пълни учебниците ни. И Шипка, и Плевен са част от нашата идентичност, но обществото няма нужда БСП да му бъде посредник, когато говори за съдбовни моменти от миналото.

В проекта за Позиция, претендиращата за българска, БСП казва, че 2018 г. ще мине под знака на Руско-Турската война, но и дума не обелват, че това е войната за освобождението на българите.  По тази логика  БСП да признаят – на 3 март годишнина от поредната руско-турската война ли ще честват или Освобождението на България?

Коментарът е излишен, а безродието не се лекува!