Дългия, сценаристите и мажоритарните господари

Слави, виновният за референдума и проваленото „светлото бъдеще“ е в екипа ти

Светослав Пинтев

Водещият Слави Трифонов има основания да се ядосва, че референдумът му не можа да стане закон. Не се получи заради някакви си „мижави“ 12 000 гласа, та сега търси да накаже някого. Настоява, че това ще са политиците, което не е лоша идея, само да не обслужва някои от тях, както намирисва.  Това, че се очертава ново правителство на Бойко Борисов, който Слави приема като личен враг, направо му идва дюшеш.  Кани се да удари с един куршум не два, а цели три тлъсти заека, нали е ловджия и ги разбира тези работи.
 Добре, Слави, действай, но да знаеш, че има конкретен виновник, за да не стане твоят референдум задължителен, да не дойде веднага светлото бъдеще. Това недоразумение е в твоя екип, а най-вероятно е действало по твои указания, дано да не е.  Казва се Филип Станев и през юни 2016 г., ако не се лъжа, скъса в ефир портрета на държавния глава Росен Плевнелиев, като така отврати останалите пред екраните нормални хора. А те бяха поне 50 000. Може да са и много повече, като прибавим научилите от медиите за простотията.  Тези хора не гласуваха на референдума и затова той не е задължителен. Иначе сега щяхме да си имаме мажоритарно гласуване и 1 лев субсидии за партиите, та да си ги напазарува някой като Георги Гергов например. Просто се сетих за него, защото казват, че сте в една масонска ложа „Слънце- Ориент“,  а и сте си много близки, помагате си в трудни моменти, не за друго. Можеше примерчето да е с всеки друг червен капиталист, разбира се, ако погледнем чисто теоретично. 
  Мажоритарна система в България ще бъде много-много 

тежка катастрофа за демокрацията,

 казват специалистите. Идеята може да е изобщо да я премахнат, та другарката Нинова да си получи какво и е отнела въпросната демокрация, знам ли?
 Въпросните експерти по темата единодушно предричат, че  мажоритарната система би дала шанс на точно три партии да са в парламента.  Ясно е кои са те - ГЕРБ, БСП и ДПС. Познайте коя коалиция ще управлява? Може даже пак да е тройна, но е по вероятно да са червените и турско синьо десарите.

 И нищо няма да им попречи да си сложат пак Орешарски за премиер, даже самого Пеевски, ако поискат. Освен въоръжено въстание, разбира се, но ще е трудно да се въоръжим, докато техните паравоенни формирования отдавна са го направили и вече се обучават по чукарите, като ДАНС са изрично предупредени да не ги закачат . Така казват. И тези паравоенни са готови да служат на родината и …Путин, което обяснява коя е родината за тях.…  
„Мажоритарните господари“ са се подготвили, за минути отново ще блокират София с жандармерия и метални ограждения. Ще влязат в работа и данните за хиляди протестиращи, изсмукани от „Червеи“-те, дори от ЕС да ни изкарат, могат да го направят с лекота. Даже и едно референдумче да спретнат за камуфлаж, сякаш не го пробваха в Крим.

Чифтето на Слави от почти три десетилетия рядко пропуска тлъстите зайци, когато се касае да се изкара бунтар и 

преследван от властта хъш

 Не случайно още от миналия век носи татуирано на рамото огромно „Х“, стилизираното лого на предаването „Хъшове“, което тогавашният премиер Иван Костов, виден вегетарианец по онова време,  преследваше яростно и дори го беше наврял в миша дупка, откъдето се и излъчваше. Казваше, че Дългия получавал пари от разни газови компании, за да клати държавата или нещо подобно. Тогава си мислехме, че премиерът-слънце преиграва… Водещият- слънце пък признаваше, че едвам го убедили по времето на протестите срещу правителството на Жан Виденов да се хване ръка за ръка с лидера на опозицията Иван Костов. Ама са го убедили и сега обича да разказва как се е борил с комунизма, но…. После се сетихме, че тогавашният руски премиер Виктор Черномирдин беше обявил „война“ на Виденов заради едно неподписано договорче за газ. Беше го заплашил в очите… Водеше се епичната битка между Виденов и обединената групировка "Газпром" - "Мултигруп“. А Слави беше герой, пееше „Пътнико Виден, пътнико OFF“, призоваваше „на оружие“ от сцената на театър „София“…

Минали работи, но пък тази роля е много яка при демокрацията . Още повече, ако бизнеса ти е с телевизията.
Слави вдигна шум до небесата около намерението си да окупира парламента, въпреки че не го каза точно така, за да стане неговата, а на всичко отгоре си вдигна рейтинга на предаването до висоти, които отдавна беше забравил, че съществуват. А небесата мълчат. Сараите също мълчат, но сигурно тържествуват. Мажоритарният вот на два тура е сигурен начин 

ДПС да прати в историята ДОСТ,

 ако ме разбирате и това е най-малкото. Да не говорим за вече споменатата вечна  мажоритарна коалиция с БСП. Соколите са най-добрите ловци обикновено, авджиите са само аматьори. А нашият Сокол, какъвто е велик комбинатор, та дори не заспива, докато не реши даден политически ребус,  няма начин да не се е сетил за това.
Да си дойдем на думата, говорехме за Слави, рейтингите и политиката. Колегата Краси Боев го написа чудесно във „Фейсбук“ , когато  гологлавият водещ се появи със сценаристите си, решен в черно и започна  да обяснява каква жестока цензура го е подгонила, че веднъж не са му разрешили да призовава за блокада на току-що избраното Народно събрание, което дори още не е събрание, защото не се е събрало. Ето какво написа Краси:
„Ето че сега всички гледаме Слави. С черно кожено яке е, готов е за улично правосъдие. Апостолите му са ядосани и се гневят, двама също са с черни кожи, обстановката е предреволюционна. Гневни, силни мъже, но си личи тъгата им, че са цензурирани. Сълзите са в очите им, те ги сдържат, но всички сме на тяхна страна. Все още няма скъсан портрет, но този дето къса си е със същата мутра. И театрото им също - палавите сценаристи псуват, той им се кара наужким.“

Лошото е, че този номер минава, а сценарият отново е в ход, но той е на съвсем други сценаристи.